Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε το «κτήμα του κυρ Γιάννη» στη Νάουσα

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Επισκέφθηκε το «κτήμα του κυρ Γιάννη» στη Νάουσα

Στο γεύμα που ακολούθησε, στον ίδιο χώρο, και παρέθεσε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας η κ. Σακελαροπούλου αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στη Νάουσα για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Ναουσαίων αλλά και στο «Κτήμα κυρ-Γιάννη»

5582099
Το "Κτήμα κυρ Γιάννη", στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας, επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ξεναγήθηκε στο οινοποιείο από τον Γιάννη Μπουτάρη και τον γιο του Στέλιο.

Στο γεύμα που ακολούθησε, στον ίδιο χώρο, και παρέθεσε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας η κ. Σακελαροπούλου αναφέρθηκε στην επίσκεψη της στη Νάουσα για τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα των Ναουσαίων αλλά και στο "Κτήμα κυρ-Γιάννη".

Είπε ότι ήταν συγκινητική η αναπαράσταση της Θυσίας των Ναουσαίων στον ποταμό Αράπιτσα, από τα κορίτσια με τις παραδοσιακές ενδυμασίες μέσα στη βροχή και σημείωσε: "Αυτό που στα ταξίδια μου το νιώθω - και το έζησα στη Νάουσα πολύ έντονα - είναι οι άνθρωποι στα μπαλκόνια ή στο δρόμο που μου λένε "ευχαριστώ πρόεδρε", αυτό είναι η πιο συγκινητική στιγμή που νιώθω". Για τον Γιάννη Μπουτάρη εξέφρασε τη χαρά ότι μπορεί να τον αποκαλεί φίλο της πριν ακόμη εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ξέρει καλά τον ίδιο και μίλησε για το μεράκι που έχουν ο ίδιος και τα παιδιά του για το κρασί.

Ο δήμαρχος, Νικόλας Καρανικόλας απευθύνθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σημείωσε ότι "ο Δήμος Νάουσας είναι ένας τόπος ευλογημένος από τη φύση, το βουνό, τα δυο χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από την πόλη της Νάουσας, το υπέροχο άλσος του Αγίου Νικολάου, το βραβευμένο Δημοτικό μας Πάρκο που ανήκει πλέον στους Ιστορικούς Κήπους της Ευρώπης. Είναι ένας τόπος που διακρίνεται για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι η εμβληματική Σχολή του Αριστοτέλη όπου διδάχτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος και το Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας".

"Η Νάουσα αποτελεί ιδανικό προορισμό σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την παράδοση και την ιστορία της. Η Νάουσα είναι η πόλη του οίνου και η πόλη των νερών", είπε και εξήγησε γιατί επέλεξε να υποδεχθεί την κ. Σακελλαροπούλου στο "Κτήμα κυρ Γιάννη", λέγοντας: "Επιλέξαμε σήμερα, να σας υποδεχθούμε στο πανέμορφο «Κτήμα κυρ Γιάννη» της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη, σε ένα οινοποιείο με μεγάλη παράδοση και ιστορία στην παραγωγή κρασιού, σε μια οινοποιητική μονάδα που πρωτοπορεί στον αγροδιατροφικό τομέα, στην οικονομική και τουριστική προοπτική για τον τόπο μας. Σε αυτόν τον όμορφο χώρο που βρισκόμαστε, στην εύφορη τούτη γη, με τους αμπελώνες να απλώνονται μπροστά μας, θα ήθελα να τονίσω ότι ξεχωρίζει το ξινόμαυρο κρασί που παράγεται στην περιοχή μας και αποτελεί μια ξεχωριστή, φημισμένη οινική ποικιλία που έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας. Ο Δήμος μας, λοιπόν, είναι ένας τόπος που αξίζει να τον επισκεφθούν οι ταξιδιώτες 365 ημέρες το χρόνο τόσο για την ιστορία και την παράδοσή του, όσο και για την απαράμιλλης ομορφιάς φύση που διαθέτει, καθώς και για τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που παράγει όπως είναι το ξινόμαυρο κρασί, τα φρούτα, αλλά και η ξεχωριστή τοπική γαστρονομία. Προσπαθούμε μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την στήριξη της πολιτείας, τους παραγωγικούς φορείς και τα ζωντανά «κύτταρα» της κοινωνίας μας να αναδείξουμε τη Νάουσα και την Ημαθία σε μια περιοχή πολύπλευρου τουριστικού ενδιαφέροντος για όλες τις εποχές του χρόνου, με παροχές φιλοξενίας που βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα".

Ο δήμαρχος Νάουσας πρόσφερε στην κ. Σακελλαροπούλου ένα εξαιρετικό, παλαιωμένο κρασί της οικογένειας του Γιάννη Μπουτάρη.

Κλείσιμο
Ο Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε στη σχέση της οικογένειας του με τα κρασιά και στη δική του διαδρομή ως αμπελουργός και οινοποιός. Για τη Νάουσα είπε ότι από τα 500 στρέμματα αμπελουργίας που είχε στα μέσα της δεκαετίας του '60 έφτασε να έχει στο τέλος της δεκαετίας του '70 πάνω από 5.000 στρέμματα, σήκωσε κεφάλι και έφτασε σήμερα να βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες θέσεις της Ελλάδας στην παραγωγή κρασιού.


Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: «Η κόλαση είναι εδώ» λέει ο δήμαρχος

Μπιλ Γκέιτς: Ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα από την πανδημία

Η τελευταία συνέντευξη του Ίβιτσα Όσιμ στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Εγώ, ο «καπετάνιος» και ο Σαραβάκος 25 χρόνια μετά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης