Υπουργείο Δικαιοσύνης προς Ε.Ε.: Η Τουλουπάκη ελέγχεται από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη

Υπουργείο Δικαιοσύνης προς Ε.Ε.: Η Τουλουπάκη ελέγχεται από την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη

Ο γγ του υπουργείου Δικαιοσύνης ενημέρωσε τα μέλη της υποεπιτροπής Παρακολούθησης Δημοκρατίας, Κράτος Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε.  για την έρευνα σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη, η οποία έχει ισχυριστεί πως αποτελεί θύμα πολιτικής δίωξης

touloupaki
Απάντηση στο νέο αφήγημα που επιχειρεί να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την σκευωρία Novartis στις Βρυξέλλες έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής ενημερώνοντας τα μέλη της υποεπιτροπής Παρακολούθησης Δημοκρατίας, Κράτος Δικαίου και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. πως η έρευνα για τα αδικήματα που φέρεται να έχει διαπράξει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη διατάχθηκε από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη και τους ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς του Αρείου Πάγου.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της κυρίας Τουλουπάκη η οποία ισχυρίστηκε πως αποτελεί θύμα πολιτικής δίωξης επιχειρώντας να συνδέσει την εις βάρος της δίωξη με τις έρευνες τις προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Από την πλευρά του ο κ. Αλεξανδρής εξήγησε στα μέλη της υποεπιτροπής πως οι προανακριτικές εργασίες της κοινοβουλευτικής επιτροπής αφορούσαν αποκλειστικά πολιτικά πρόσωπα και εν προκειμένω τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Πρόσθεσε δε ότι η έρευνα για την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στην σκευωρία Novartis γίνεται από τον φυσικό τους δικαστή. Συγκεκριμένα σημείωσε πως η προκαταρκτική εξέταση για τα αδικήματα που φέρεται να είχε διαπράξει η κυρία Τουλουπάκη παραγγέλθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πως η ποινική δίωξη που ακολούθησε ασκήθηκε από αρμόδιο Εισαγγελικό λειτουργό.

Τόνισε δε πως όπως προβλέπει το Σύνταγμα της Ελλάδας, τα δικαιοδοτικά όργανα αποτελούνται από τακτικούς ανώτατους δικαστές που επιλέγονται με κλήρωση και δεν διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Αλλωστε η κυρία Τουλουπάκη συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της, παρά το γεγονός ότι έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος της ενώ ο νόμος δινει την ευχέρεια να τεθεί σε προσωρινή αργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις διευκρινήσεις του κ. Αλεξανδρή δεν υπήρξε ανταπάντηση από την κα Τουλουπάκη ούτε όμως από τον παριστάμενο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη.


Ειδήσεις σήμερα:

Ανάπτυξη 3,1% και πληθωρισμό 5,6% το 2022 εκτιμά ο Σταϊκούρας – Πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023

Η Ρωσία σχεδιάζει να κατασχέσει τρόφιμα από τη νότια Ουκρανία για να γεμίσει τα άδεια ράφια της

Μητσοτάκης σε υπουργούς: Κάλπες στο τέλος της 4ετίας, δουλέψτε ή να σας απαλλάξω για να αφοσιωθείτε στις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης