ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέες και προσβλητικές για τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά οι αναφορές της Άννας Πήλιου

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέες και προσβλητικές για τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά οι αναφορές της Άννας Πήλιου

Η Άννα Πήλιου δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ+ του ΣΥΡΙΖΑ

piliou
Με καθυστέρηση μίας μέρας το τμήμα ΛΟΑΤΚΙ + ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με σκοπό να καταδικάσει τις προσβλητικές και υβριστικές αναφορές της τρανς ακτιβίστριας Άννας Πήλιου για την  αείμνηστη Φώφη Γεννηματά και τη στάση που είχε κρατήσει η ίδια αλλά και το ΚΙΝΑΛ απέναντι στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. 

Όταν το βίντεο με την τοποθέτησή της άρχισε να κυκλοφορεί στα social media υπήρξαν σφοδρές αντιδράσεις με αποτέλεσμα το απόγευμα της Δευτέρας να υπάρξει επίσημη αντίδραση από την Κουμουνδούρου. Μάλιστα αυτό που προκάλεσε εντύπωση σε πολλούς χρήστες ήταν το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της υπήρξαν σύνεδροι που χειροκρότησαν τα λεγόμενά της. 

Αναλυτικότερα:

«Οι αναφορές της Άννας Πήλιου, που δεν παρίστατο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως σύνεδρος αλλά ως απλός παρατηρητής, δικαίωμα που είχε ο κάθε πολίτης της χώρας, κατά της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, είναι άστοχες και αυτονόητα καταδικαστέες», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όσο συντηρητικές πολιτικές και αν έχει ακολουθήσει το ΚΙΝΑΛ, τέτοιες δηλώσεις δεν απηχούν τις θέσεις ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ούτε του τμήματος ΛΟΑΤΚΙ+», επισημαίνει η ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η  τρανς ακτιβίστρια Άννα Πήλιου μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής κάνοντας λόγο για υποκρισία σχετικά με τη στάση που κράτησε τόσο στην ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης όσο και άλλες ψηφοφορίες όπως η ταυτότητα φύλου. Παράλληλα άφησε υπονοούμενα σχετικά με την τότε απουσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό μετά τον θάνατό της η απουσία της οφειλόταν σε λόγους υγείας. 

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος απάντησε σε αυτούς τους ισχυρισμούς Πιο συγκεκριμένα μέσα από  ανάρτηση του ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ψήφισε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να επανορθώσει.

Γεγονός 1: Εμείς ήμασταν εκεί για να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια που προωθούσαν τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις. Γεγονός 2: Οι ΑΝΕΛ...

Posted by Dimitris Mantzos on Sunday, April 17, 2022

Θέση για τα όσα είπε η Άννα Πήλιου πήρε και ο σύζυγος της Φώφης Γεννηματά, Ανδρέας Τσούνης ο οποίος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογράμμισε πως «ακόμα και σήμερα, 6 μήνες μετά τον θάνατο της, η Φώφη Γεννηματά καταφέρνει να ενώνει την Παράταξη. Σύσσωμο το Κίνημα Αλλαγής καταδίκασε την απρέπεια που έγινε στην μνήμη της στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ κι έδειξε τον δρόμο για αυτόνομη πορεία».


Ειδήσεις σήμερα:

Το σχέδιο για την ακρίβεια: Ρεύμα σε τιμές προ κρίσης από τον Μάιο

Μακρόν: Με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του σε νέες «παρασκηνιακές» φωτογραφίες

Επίδομα βενζίνης: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε την αίτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης