ΚΙΝΑΛ: Να δώσει εξηγήσεις ο Τασούλας για το μέλος του Τάγματος Αζόφ

ΚΙΝΑΛ: Να δώσει εξηγήσεις ο Τασούλας για το μέλος του Τάγματος Αζόφ

Το Κίνημα Αλλαγής εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για την παρουσία του μέλους του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή

Kinal
Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής, σχετικά με το αν γνώριζε και ενέκρινε την εμφάνιση άλλων προσώπων εκτός του Βολοντιμιρ Ζελένσκι στο ελληνικό κοινοβούλιο ζητά το Κίνημα Αλλαγής.

«Το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, κ. Ζελένσκι, δεν έκανε καμία αναφορά για την τουρκική εισβολή στη Κύπρο αλλά έδειξε δύο βίντεο με δηλώσεις μαχητών, εκ των οποίων ο ένας ανήκει στο τάγμα Αζόφ, το σημειώνω. Αυτό όμως που έγινε σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι ότι ακούστηκε μια φωνή εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος.

H δήλωση Κατρίνη

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ  Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε: 

«Η παρουσία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής σήμερα στην ολομέλεια ήταν μια αυτονόητη πράξη τιμής προς τον Ουκρανικό λαού που αντιστέκεται στην ρώσικη εισβολή. Μια πράξη τιμής που αποδόθηκε στο πρόσωπο στου προέδρου της Ουκρανίας κ. Ζελένσκι.

Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση από άλλο πρόσωπο, και αναφέρομαι σε μια εξέλιξη που μας αιφνιδίασε εξαιρετικά δυσάρεστα.

Το σαφές μήνυμα συμπαράστασης του Ελληνικού λαού προς το λαό της Ουκρανίας που υπερασπίζεται τη χώρα του είναι ξεκάθαρο και δεν επιδέχεται παρερμηνείες.

Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα οφείλουν κα το περιφρουρήσουν όλοι».

Ο Έλληνας του Αζόφ

Η αναφορά του Ελληνοουκρανού  στρατιώτη που μίλησε στην ελληνική Βουλή μαζί με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι ότι «ο παππούς μου τραυματίστηκε τρεις φορές από τους Ναζί, εγώ μάχομαι με το τάγμα Αζοφ», προκάλεσε αίσθηση στη Βουλή.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη,  ο οποίος αποχωρώντας είπε: «Τι είναι αυτά τα πράγματα!». Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχαήλ όπως ονομάζεται ο στρατιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ανέφερε ότι είναι ελληνικής καταγωγής και συμμετέχει στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ

Ειδήσεις σήμερα:

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Ελευθερία ή Θάνατος και το δικό μας σύνθημα», είπε στην ελληνική Βουλή

Ο γιος του Γεωργιάδη ανάμεσα στα παιδιά που «άνοιξαν» το Φόρουμ των Δελφών με τα Δελφικά Παραγγέλματα στα Αρχαία Ελληνικά

Και δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης