Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπάιντεν αποκάλεσε «χασάπη» τον Πούτιν

Οι δηλώσεις του στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μας απαντά το Κρεμλίνο -  Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει στρατηγική στον πόλέμο στην Ουκρανία - Οι Πολωνοί ζητούν από τους Αμερικανούς συστήματα  Patriot, μαχητικά αεροσκάφη F-35 και άρματα μάχης Abrams

biden-poland3
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποκάλεσε "χασάπη" τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι η Μόσχα έχει αλλάξει τη στρατηγική της στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία μετά την δήλωση της Μόσχας ότι θα επικεντρωθεί στην πλήρη "απελευθέρωση" της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονμπάς.

"Δεν είμαι βέβαιος ότι έχουν αλλάξει", απάντησε ο Μπάιντεν στη Βαρσοβία όπου βρίσκεται σε έναν δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν η Ρωσία έχει αλλάξει τη στρατηγική της. Οι δηλώσεις Μπάιντεν έγιναν μετά τη συνάντησή του με Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία.   


Τα νέα σχόλια που έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για τον ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στενεύουν το περιθώριο βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο του Κρεμλίνου.

Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε "χασάπη" τον Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Πολωνία και είπε ότι δεν είναι βέβαιος πως η Ρωσία αλλάζει τη στρατηγική της στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 17 Μαρτίου ο Αμερικανός πρόεδρος είχε αποκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του «δολοφόνο δικτάτορα» και «σκέτο κακούργο».  Τότε το Κρεμλίνο είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη και ασυγχώρητη» τη ρητορική του Αμερικανού προέδρου. 

Κλείσιμο
Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου σε κέντρο υποδοχής υποδοχής Ουκρανών προσφύγων όπου αποκάλεσε τον Πούτιν «χασάπη».

25489633
25489634
25489636
25489639


Επί τάπητος τα εξοπλιστικά στη συνάντηση Μπάιντεν - Ντούντα 

Στο μεταξύ ο πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα δήλωσε σήμερα ότι στη διάρκεια της συνάντησής του με τον αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν στη Βαρσοβία τον ρώτησε για την πιθανότητα επίσπευσης αγοράς στρατιωτικού εξοπλισμού.

Οπως διευκρίνισε ο Ντούντα αναφερόταν στην αγορά πυραυλικών συστημάτων Patriot, υψηλής κινητικότητας πυραυλικού συστήματος πυροβολικού HIMARS, αεροσκαφών F-35 και αρμάτων μάχης Abrams.

Η Πολωνία θέλει να συνεργαστεί στενά με τις ΗΠΑ καθώς σχεδιάζει να αρχίσει να παράγει πυρηνική ενέργεια, δήλωσε στον Μπάιντεν ο πολωνός πρόεδρος.

"Πιστεύω ότι μαζί με αμερικανικές εταιρείες, υπό την αυστηρή αιγίδα του Λευκού Οίκου, μπορούμε στο εγγύς μέλλον να εφαρμόσουμε αυτό το πρόγραμμα γιατί είναι επειγόντως απαραίτητο για την Πολωνία", δήλωσε ο Ντούντα μετά τη συνάντησή του με τον Μπάιντεν.

Η Πολωνία χρειάζεται αμερικανικά εργοστάσια παραγωγής πυρηνικής ενέργειας προκειμένου να εκπληρώσει τους κλιματικούς στόχους της και να διασφαλίσει μια σύγχρονη πηγή προμήθειας ενέργειας, είπε.


Ειδήσεις σήμερα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης