Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για τον Σαϊντού που κινδυνεύει με απέλαση

Τι λέει το υπουργείο Παιδείας για τον Σαϊντού που κινδυνεύει με απέλαση

Ο Σαϊντού από τη Γουινέα παρέλασε ως αριστούχος στον Άγιο Δημήτριο, αλλά κινδυνεύει να απελαθεί

DSC_3226
Ανάρτηση σχετικά με την υπόθεση του 18χρονου πρόσφυγα από τη Γουϊνέα που κινδυνεύει με απέλαση έκανε μέσω του λογαριασμού της στο Twitter η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Σχετικά με την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, ο Διευθυντής, οι Καθηγητές, οι συμμαθητές του & το Υπ. Παιδείας μεριμνήσαμε για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον» αναφέρει στο tweet της η κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι «Θα αναμένουμε την απόφαση της Αρχής Προσφυγών».




Ο μικρός Σαϊντού ήρθε στη χώρα μας το 2019 σε ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοικογενειακής βίας.


Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης/εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, κατάφερε να ενσωματωθεί στη σχολική κοινότητα, έκανε νέους φίλους και έλαβε την ελληνική παιδεία. Η σχολική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το παιδί και κινητοποιείται ώστε να παραμείνει στη χώρα. Ωστόσο σε λίγους μήνες κινδυνεύει με απέλαση.

Κλείσιμο
«Ο πολιτης τρίτης χώρας έχει λάβει απορριπτική αποφαση α' βαθμού. Επισημαίνεται ότι επί της απόφασης έχει ασκηθεί προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών στις 30 Μαρτίου» ανέφεραν πηγές του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ΕΡΤ.



Ειδήσεις σήμερα:

Το τρίτο πρόσωπο στη σχέση Ρούλας - Μάνου και το πλαστό έγγραφο που «μιλούσε» για καρκίνο

Κυρώσεις από ΗΠΑ σε βάρος ρωσικών εταιρειών που παρέχουν τεχνολογία στις ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας

«Βρυχάται» το ηφαίστειο Τάαλ στις Φιλιππίνες, ανησυχία για διαδοχικές εκρήξεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης