Στο πλευρό του Σαϊντού η μαθητική κοινότητα - Κύμα συμπαράστασης για τον 18χρονο πρόσφυγα που κινδυνεύει με απέλαση

Στο πλευρό του Σαϊντού η μαθητική κοινότητα - Κύμα συμπαράστασης για τον 18χρονο πρόσφυγα που κινδυνεύει με απέλαση

 «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος

saidu_12
Την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τίμησε ο 18χρονος πρόσφυγας Σαϊντού Καμαρά ο οποίος παρέλασε με το σχολείο του ως αριστούχος και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο της απέλασης. «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα» δήλωσε μετά την παρέλαση στους δημοσιογράφους ο 18χρονος.

«Αυτό που ζούμε είναι η πρωτοφανέρωτη αλληλεγγύη όλου του δήμου μας. Η δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο, οι παρατάξεις, χωρίς καμία ρωγμή, χωρίς κανέναν αστερίσκο υπερασπίζονται τον μαθητή τους, όχι τον αριστούχο, τον μαθητή τους», δήλωσε ο λυκειάρχης Νίκος Κακλαμάνος.

«Ακούμε πάρα πολλές φωνές από την τοπική μας κοινωνία, από τους γονείς των μαθητών, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει το παιδί, είναι μια αγκαλιά, τον θεωρούμε συγγενή μας, ένα δικό μας παιδί», τόνισε σχετικά ο πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Θέμης Παπαδόπουλος.


Ο μικρός Σαϊντού ήρθε στη χώρα μας το 2019 σε ηλικία 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, όπου αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα διακρίσεων και ενδοικογενειακής βίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cisredb6oqtd)

Έμεινε για ενάμιση χρόνο σε δομή ημιαυτόνομης / εποπτευόμενης διαβίωσης της International Rescue Committee (IRC) Hellas και πλέον μένει σε διαμέρισμα για άτομα άνω των 18 ετών. Γράφτηκε στο σχολείο, κατάφερε να ενσωματωθεί στη σχολική κοινότητα, έκανε νέους φίλους και έλαβε την ελληνική παιδεία.  Η σχολική κοινότητα έχει αγκαλιάσει το παιδί και κινητοποιείται ώστε να παραμείνει στη χώρα. Ωστόσο σε λίγους μήνες κινδυνεύει με απέλαση. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cisrq6fqw2u9)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cit17s2flq3t)


«Ο πολιτης τρίτης χώρας έχει λάβει απορριπτική αποφαση α' βαθμού. Επισημαίνεται ότι επί της απόφασης έχει ασκηθεί προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών στις 30 Μαρτίου» ανέφεραν πηγές του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην ΕΡΤ.



Ειδήσεις σήμερα:
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης