Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε σκληρή γραμμή για τους συνδέσμους

Γιατί η κυβέρνηση επέλεξε σκληρή γραμμή για τους συνδέσμους

 Συνάντηση με πρώην υπουργούς, λίγκες και αθλητές

efodossyndesmoiomonoia-1200x900
Αποφασισμένη να μην βάλει νερό στο κρασί της εμφανίζεται η κυβέρνηση ως προς την εφαρμογή των προβλέψεων του νέου αθλητικού νόμου, οι οποίες ανακοινώθηκαν από υπουργικό κλιμάκιο χθες το πρωί. Αυτό θα ήταν, άλλωστε, και το μήνυμα που θα εξέπεμπε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που είχε προγραμματίσει στον ΣΠΟΡ FM 94,6, η οποία όμως αναβλήθηκε υπό το φως των δραματικών εξελίξεων στην Ουκρανία.
Η αντίληψη ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο αντανακλάται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έδωσε...τράτο στους συνδέσμους των οπαδών και αποφάσισε να τους κλείσει μέχρι το τέλος Ιουλίου-ως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου δηλαδή-προκειμένου να ετοιμαστεί το διάδοχο σχήμα. Ο θάνατος του 19χρονου Άλκη, άλλωστε, όσο τραγικό γεγονός και αν είναι, αποτελεί μια θρυαλλίδα αλλαγών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, οι αλλαγές που ανακοίνωσε η κυβέρνηση έχουν και τη σιωπηρή συναίνεση των ΠΑΕ και ΚΑΕ, οι οποίες πολλές φορές με τη σειρά τους είναι όμηροι των ίδιων τους των οπαδών και αντιλαμβάνονται πλέον ότι θα πρέπει να προστατεύσουν με τη σειρά τους το προϊόν τους.
Μια ακόμα παράμετρος που υπαγορεύει την επιμονή της κυβέρνησης στις αλλαγές αυτές είναι η σχεδόν καθολική συναίνεση της κοινής γνώμης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, από τα στοιχεία κυλιόμενων μετρήσεων, οι πολίτες είναι υπέρ σκληρών παρεμβάσεων στο μέτωπο του αθλητισμού για την πάταξη του χουλιγκανισμού, συνεπώς, το όποιο πολιτικό κόστος θα προέκυπτε για την κυβέρνηση σε περίπτωση που συνέχιζε να ανέχεται στρεβλές καταστάσεις. Η δολοφονία του Άλκη, άλλωστε, συνετέλεσε καταλυτικά για τη "φόρτιση" της κοινής γνώμης υπέρ θεμελιωδών αλλαγών στο σκέλος των οπαδών.
"Πανστρατιά" την Πέμπτη
Στο μεταξύ, άκρως ενδιαφέρουσα θα είναι η σύνθεση της συνάντησης που έχει συγκαλέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επί του νέου αθλητικού νόμου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Έχουν κληθεί και αναμένεται να δώσουν το παρών πρώην υπουργοί Αθλητισμού, όπως ο Γιώργος Ορφανός, ο Σταύρος Κοντονής και ο Γιώργος Φλωρίδης. Επίσης, εκπρόσωποι των 4 λιγκών ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, εκπρόσωποι των αθλητών, αλλά και προσωπικότητες του ποδοσφαίρου που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, όπως ο Ντέμης Νικολαϊδης και ο Άγγελος Χαριστέας. Ακόμα, παρών θα είναι εκπρόσωπος του ΠΣΑΤ, οι υπεύθυνοι των λεσχών των ομάδων κ.α.



Ειδήσεις σήμερα:

ΚΥΣΕΑ: Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για ενεργειακή ασφάλεια, Έλληνες της Ουκρανίας και διεθνείς εξελίξεις

Πότε ολοκληρώνεται η εμβολιαστική επιχείρηση για τον κορωνοϊό

Οι θαυμαστές του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών αντιδρούν για τους μαύρους ηθοποιούς που επιλέχθηκαν στη νέα σειρά


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης