Ξανθός: Να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ξανθός: Να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Οπως υποστηρίζει ο Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, αν αποπεμφθούν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα επιδεινωθεί το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας

xanthos
«Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν, έστω την ύστατη ώρα, την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν - με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας - την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας.

Αναλυτικά, η δήλωση:

«Η 31η Μαρτίου 2022 αναμένεται να είναι μια ημερομηνία που θα «σφραγίσει» το ΕΣΥ και θα επηρεάσει δραματικά τις ζωές χιλιάδων εργαζομένων του. Εκπνέει η τελευταία διορία που έχει δώσει ο Υπουργός Υγείας στους πάνω από 5000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή εργασίας εδώ και 6 μήνες.

Αν υλοποιήσει τις απειλές του, η κυβέρνηση θα προχωρήσει για 1η φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας σε μαζικές απολύσεις μονίμων δημοσίων λειτουργών. Αυτό θα είναι μια εξέλιξη ακραίου αυταρχισμού και κοινωνικής αγριότητας, αλλά και μη αναλογική με όρους προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Αυτή η εμμονή σε μια ακροδεξιάς κοπής πολιτική τιμωρητισμού και «σιδηράς πυγμής», θα επιδεινώσει το εργασιακό κλίμα στο ΕΣΥ, θα στερήσει πολύτιμο και έμπειρο προσωπικό από τα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες δομές υγείας, θα οδηγήσει ανθρώπους στην ανεργία και στη φτώχεια και θα δώσει στο «πληγωμένο», από την πανδημία και την κυβερνητική απαξίωση, Δημόσιο Σύστημα Υγείας, τη «χαριστική βολή».

Καλούμε το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να αναλογιστούν, έστω την ύστατη ώρα, την ευθύνη τους και να δεσμευτούν ότι όχι μόνο δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος του ΕΣΥ, αλλά ότι θα διασφαλίσουν - με αυξημένους διαγνωστικούς ελέγχους και υψηλά standards υγειονομικής ασφάλειας - την άμεση επιστροφή των ανθρώπων αυτών στη δουλειά τους. Όπως έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψιν, θεωρούμε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 όχι μόνο πράξη ατομικής προστασίας αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης απέναντι σε ευάλωτους συνανθρώπους μας. Δεν υπερασπιζόμαστε λοιπόν το “δικαίωμα” στον μη εμβολιασμό αλλά το καθολικό κοινωνικό δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση. Γιατί η Δημόσια Υγεία δεν μπορεί να προστατευθεί χωρίς κοινωνική συνοχή και Κράτος Δικαίου».


Ειδήσεις σήμερα:

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά νόσησης και όσους ξανακόλλησαν κορωνοϊό

Η Μόσχα ψεύδεται για την απόσυρση δυνάμεων από τα σύνορα με την Ουκρανία λένε οι ΗΠΑ - Ποιες «ύποπτες» κινήσεις βλέπουν

Ο Μητσοτάκης στο τραπέζι για την Ουκρανία και η «μεγάλη εικόνα» στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης