Σύσκεψη για την οπαδική βία - Οι αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Σύσκεψη για την οπαδική βία - Οι αλλαγές που θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο

Μέτρα σε τρία επίπεδα για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας αποφάσισαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης

SYSKEPSI1
Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μεγάρο Μαξίμου με θέμα την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύσκεψη (η πρώτη μιας σειράς επαφών που θα ακολουθήσουν με εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή αθλητικές ομάδες, παράγοντες και οργανωμένους οπαδούς, για την κατάθεση προτάσεων, με απώτερο στόχο την εξυγίανση του χώρου) υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης,  ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και οι συναρμόδιοι Υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

SYSKEPSI2


Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη σύσκεψη της Δευτέρας αποφασίστηκε η λήψη μέτρων σε τρία επίπεδα: 1. Ακόμα μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων, 2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα και 3. Εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας. 

Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. 

SYSKEPSI3


Οι αλλαγές αυτές θα ενταχθούν στο αθλητικό νομοσχέδιο, καθώς «η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

SYSKEPSI4
Κλείσιμο


Ακόμη, υπενθύμισε ότι το υπουργείο αθλητισμού θέσπισε τη δυνατότητα συλλογής επεξεργασίας και αξιοποίησης του υλικού και των δεδομένων. Κάθε ποινική πράξη θα μπορεί να εξακριβώνεται και να τιμωρείται, συμπλήρωσε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι επανήλθε το ιδιώνυμο και παράλληλα αυστηροποιήθηκαν οι προβλεπόμενες ποινές για αδικήματα με στοιχεία βίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κλήσεις και sms η λύση στα μυστήρια της σουίτας 602

Καιρός: Η νέα κακοκαιρία σε χάρτες, πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες

Δολοφονία Άλκη: Ένταση και προπηλακισμοί στα δικαστήρια που οδηγούνται οι συλληφθέντες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης