Κουτσούμπας: Η μομφή του ΚΚΕ απευθύνεται στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ

Κουτσούμπας: Η μομφή του ΚΚΕ απευθύνεται στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκλήρη κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γ.γ. του ΚΚΕ στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση - Πως σχολίασε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για την εκλογή αρχηγού από την βάση 

5495443

Διμέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας από το βήμα της βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας.

«Έχετε κάνει δόγμα σας την ατομική ευθύνη. Τη μία τους λέτε φύγετε για να σωθείτε και την άλλη μείνετε σπίτια σας για να σωθείτε» σχολίασε δηκτικά ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ με αφορμή τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της κακοκαιρίας.

Έντονη κριτική άσκησε επίσης για το μέτωπο της ακρίβειας, τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και τα εργασιακά, ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο υπάρχει επιχειρηματική ιδιωτική δράση στην υγεία τόσο ο δημόσιος τομέας θα καταρρέει» είπε μεταξύ άλλων, ενώ αναφέρθηκε και στα «παλαιωμένα κακοσυντηρημένα δίκτυα που καταρρέουν και καταδικάζουν στο σκοτάδι και την παγωνιά χιλιάδες νοικοκυριά». «Αυτά τα άκρως απαραίτητα έργα δεν είναι ελκυστικά για εσάς γιατί δε μπορείτε να βάλετε διόδια και χαράτσια» συμπλήρωσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης «που το ψηφίσατε από κοινού στα μουλωχτά μέσα στο κατακαλόκαιρο, ενώ είναι το νέο υπερμνημόνιο».
«Μομφή και σε εσάς στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ψάχνουμε ένα κρίσιμο μέτωπο που να μην υπάρχει πότε μεγάλη ταύτιση, πότε σύγκλιση με τη Ν.Δ.» είπε χαρακτηριστικά, ενώ το ίδιο τόνισε ότι ισχύει και για το Κίνημα Αλλαγής.

Στη συνέχεια σχολίασε αιχμηρά και την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ από την βάση. Όπως είπε, «αρχίζετε να μοιάζετε και στη λειτουργία των κομμάτων σας», αναφερόμενος στην πρόταση για την εκλογή αρχηγού από τη βάση. Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ αυτό συνιστά «απόδειξη ότι έχει πάρει οριστικό, αμετάκλητο διαζύγιο με την Αριστερά», που όπως τόνισε δεν έχει σχέση με τα αστικά κόμματα. Η αρχή του ενός να δώσει λόγο σε κανένα συλλογικό όργανο δεν είναι δημοκρατία, είναι η μέγιστη υποκρισία. Το βλέπουμε ήδη σε άλλα κόμματα. Θα το δούμε σύντομα και σε εσάς, είπε.

Και συνέχισε λέγοντας: «Καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Ν.Δ. που δεν λογαριάζει τίποτα, ούτε τη ζωή σας, μπροστά στα κέρδη λιγοστών». Αλλά πρόσθεσε ότι «το ίδιο δυνατά πρέπει να ακουστεί και το καμιά προσδοκία απ'τον ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να ξαναγίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη» για να ξανακάνει τα ίδια.

Σήμερα ο λαός έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ την πολιτική αλλαγή, όχι αυτή που λέτε εσείς, αλλά αυτή που θα γκρεμίσει το σάπιο, είπε ακόμα ο Δ. Κουτσούμπας και σχολίασε δηκτικά: «Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από σωτήρες, δεν έχει ανάγκη από σωτήρες σταρ».

Μαθήματα δημοκρατίας μπορούν να δώσουν οι ίδιοι εργαζόμενοι μέσα από το κίνημα. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι φοιτητές, τόνισε.



Ειδήσεις σήμερα:

Ο τρομερός Ναδάλ κατέκτησε το Australian Open: Κέρδισε τον Μεντβέντεφ 3-2 με ανατροπή σε ματς 5 ωρών και 24 λεπτών!

Εκτάκτως σε σοβαρή κατάσταση στο ΓΝΑ η Μαριέττα Γιαννάκου

Άκρως επιθετικό είδος ο λύκος που κυκλοφορεί στον Διόνυσο - Πηδάει σε αυλές από 3 μέτρα ύψος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης