Γεωργιάδης: Θα ζητήσετε συγγνώμη για την σκευωρία Νοβάρτις ;

Γεωργιάδης: Θα ζητήσετε συγγνώμη για την σκευωρία Νοβάρτις ;

«Μετά από 5 χρόνια λάσπης συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να μου ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη που στήσατε;» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης

adwnis_gewrgiadis

Σφοδρή επίθεση στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την σκευωρία Novartis εξαπέλυσε ο Αδωνης Γεωργιάδης στην Βουλή με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του οικονομικού εισαγγελέα να αρχειοθετήσει και την δική του υπόθεση.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να «ντρέπονται» για την σκευωρία που έστησαν ή ανέχτηκαν και πρόσθεσε «δεν έχετε καν τα μούτρα να πείτε μια συγγνώμη αλλά κατά τα άλλα μιλάτε για αξιοπρέπεια και για Θεσμούς». Αίσθηση δε προκάλεσε το γεγονός ότι τόσο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τον οποίο ανέφερε ονομαστικά ο υπουργός δεν ζήτησαν τον λόγο προκειμένου να απαντήσουν ούτε διαμαρτυρήθηκαν για τους χαρακτηρισμούς που τους απηύθυνε ο κ. Γεωργιάδης.

«Άκουσα με μεγάλη έκπληξη τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για την ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην Δημοκρατία τους Θεσμούς και την Δικαιοσύνη» είπε αρχικά για να προσθέσει «Η οικονομική εισαγγελία αποφάσισε να αρχειοθετήσει τις εις βάρος μου καταγγελίες που εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ είπατε για τη Novartis. Επι 5 χρόνια ανεχόμουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να με αποκαλούν ως ελεγχόμενο υπουργό. Ο Μπαλαούρας προανήγγειλε μάλιστα την προφυλάκισή μου».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων διάβασε αρκετά αποσπάσματα της εισαγγελικής απόφασης αρχειοθέτησης σημειώνοντας μεταξύ άλλων «αναφέρει ο εισαγγελέας Ισχυρίζεται ο προστατευόμενος μάρτυρας ότι ο Γεωργιάδης έλαβε το ιλιγγιώδες ποσό των 2 εκατ ευρώ για να ικανοποιήσει την Νοβάρτις αλλά αυτό δεν αντέχει σε καμία λογική. Αυτός που δωροδοκεί προϋπολογίζει μεγαλύτερο ή έστω το ίδιο όφελος…. Ο Γεωργιάδης δεν λειτούργησε ως δωροδοκηθείς καθώς η Νοβάρτις δεν ωφελήθηκε… Στην ενέργειες του Αδωνη Γεωργιάδη όχι μόνο δεν δύναται να διαπιστωθεί δωροδοκία αλλά ευθέως διαπιστώνεται ευθεία προσβολή των συμφερόντων της Νοβάρτις».

«Μετά από 5 χρόνια λάσπης συκοφαντίας και απόπειρας πολιτικής και φυσικής μου εξόντωσης θα πάρει ένας από εσάς το λόγο να μου ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη που στήσατε;» είπε ο ίδιος «εσείς που υποτίθεται είστε έντιμοι, ακέραιοι ανεχθήκατε και συνεργήσατε στην συκοφαντία. Εσείς κ. Ξανθέ ξέρετε αν ωφέλησα την Νοβαρτις αλλά σιωπήσατε και αυτό δεν σας το συγχωρώ».

Στην συνέχεια της συνεδρίασης το λόγο έλαβε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος επιχείρησε να απαντήσει στον κ. Γεωργιάδη.

«Οι δικαστικές αποφάσεις είναι σεβαστές» είπε αρχικά για την αρχειοθέτηση των καταγγελιών κατά Γεωργιάδη για να προσθέσει «είναι σεβαστές ακόμα και αν δόθηκαν οι μάρτυρες στην δημοσιότητα» επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο τα δημοσιεύματα που αποκάλυψαν την πραγματική ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Να συμφωνήσουμε ότι υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις; Να συμφωνήσουμε ότι έγινε επι δικής σας διακυβέρνησης και ότι κατ ελάχιστο έχετε την πολιτική ευθύνη και συγκάλυψη;» συνέχισε ο κ. Βίτσας επιμένοντας στις παλαιότερες καταγγελίες του κόμματός του παρά την αποκάλυψη της σκευωρίας.

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε: «Αναρωτήθηκα κ. Βίτσα αν ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ θα μου ζητήσει ευθέως συγγνώμη για τις προσωποποιημένες κατηγορίες ότι δωροδοκήθηκα από την Νοβάρτις. Βγήκε η απόφαση της Δικαιοσύνης . Εσείς είπατε ότι είναι σεβαστές οι αποφάσεις αλλά... Η κα Τουλουπάκη έχασε χρόνο κυνηγώντας εμάς με αποτέλεσμα να παραγραφούν τα αδικήματα των εμπλεκόμενων και να χαθεί η ευκαιρία αποζημιώσεων. Για το γεγονός όμως ότι με αποκαλούσατε κλέφτη θα ζητήσετε συγγνώμη; Μιλήσατε για μαγκιές, για να δω την δική σας μαγκιά τώρα».

Επανερχόμενος ο κ. Βίτσας επέμεινε υποστηρίζοντας ότι θα αργήσει ο κ. Γεωργιάδης να ακούσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον υπουργό να ανταπαντά «ντροπή σου».


Ειδήσεις σήμερα:

Με 759 ψήφους και εν μέσω χειροκροτημάτων επανεξελέγη πρόεδρος της Ιταλίας ο Σέρτζιο Ματαρέλα

Μαζί μας στο ξενοδοχείο ήρθε και μια άλλη ανήλικη με τον φίλο της, λέει ο 40χρονος που κατηγορείται για την αποπλάνηση της 14χρονης

Σάλος στο Μονακό: Εμφάνιση-έκπληξη της πρώην ερωμένης του πρίγκιπα Αλβέρτου

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης