Σε «εξυγίανση εν λειτουργία» της «Αυγής» με απολύσεις «αργόμισθων» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε «εξυγίανση εν λειτουργία» της «Αυγής» με απολύσεις «αργόμισθων» κατέληξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από την αποτυχία της εθελούσιας εξόδου στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίστηκε να συνεχιστεί η κυκλοφορία του καθημερινού φύλλου, τουλάχιστον ως τον Σεπτέμβριο - Με δύο «γραμμές» το Πολιτικό Συμβούλιο, αλλά με ομόφωνη απόφαση μετά από 7 ώρες συνεδρίασης - Στο τέλος Μαρτίου το συνέδριο του κόμματος

New_Dawn
Επτά ώρες χρειάστηκαν τα μέλη του Πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ για να καταλήξουν σε μία απόφαση συνέχισης της έκδοσης της καθημερινής «Αυγής», τουλάχιστον «ως τον Σεπτέμβριο», όπως έλεγαν αργότερα στελέχη του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.κ Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης εμφανίστηκαν υπέρ της διατήρησης της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, πράγμα που αρχικά αποκρούστηκε από τους προεδρικούς, με την επίκληση της κακής οικονομικής της κατάστασης. Στην συνέχεια - και ενόψει και του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναβλήθηκε για άλλον ένα μήνα και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαρτίου, τα πράγματα άλλαξαν...

Με παρέμβαση Τσίπρα, αποφασίστηκε να ανακοινωθεί η συνέχιση της έκδοσης, με «εξυγίανση εν λειτουργία». Η εξυγίανση του φύλλου πρόκειται να υπηρετηθεί με κάποιες απολύσεις εργαζομένων που χαρακτηρίστηκαν ως «αργόμισθοι» που δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα - εξ ου και η αναφορά σε «δύσκολες αποφάσεις» από την Κουμουνδούρου.  

«Το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Αυγής και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας» ανέφεραν μετά από τη συνεδρίαση  πηγές προσκείμενες στην Κουμουνδούρου, αναφορικά με τις εξελίξεις γύρω από την εφημερίδα «Αυγή».

Όπως ανέφεραν, το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο της αξιωματικής αντιπολίτευσης άναψε εκ νέου το «πράσινο φως» στη διοίκηση της «Αυγής» να προχωρήσει κανονικά το business plan της εξυγίανσης με την εφημερίδα «εν κινήσει» (και χωρίς να επαληθευτούν οι πληροφορίες που ήθελαν αναστολή του καθημερινού της φύλλου), απόφαση η οποία βρήκε σύμφωνα όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, μετά από 7ωρη συνεδρίαση.

Όπως είναι γνωστό, η πρόταση εθελουσίας εξόδου για τους εργαζομένους της Αυγής απέτυχε, αφού μόνον 14 εργαζόμενοι θέλησαν να ενταχθούν σε αυτήν.  




Ειδήσεις σήμερα:

Οικονόμου απαντά στην Άγκυρα: Η Ιστορία δεν παραχαράσσεται και δεν διαγράφεται

Μετάλλαξη «Omicron»: Αυτό είναι τo πιο ανησυχητικό και άγνωστο μέχρι σήμερα προειδοποιητικό σημάδι

Σύλληψη Γεωργιανού: Έπιασαν λάθος άνθρωπο για τη δολοφονία του μαφιόζου Σολόνικ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης