Βαρουφάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ο προϋπολογισμός ιδανική ευκαιρία να καταθέσουμε πρόταση μομφής

Βαρουφάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Ο προϋπολογισμός ιδανική ευκαιρία να καταθέσουμε πρόταση μομφής

«Κύριε Τσίπρα, εμείς, δεν έχουμε τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται. Εσείς τους έχετε»  δήλωσε o επικεφαλής του ΜέΡΑ25

varoufakis
Να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του στην Βουλή για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2022 είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση «σας απευθύνουμε μομφή για την έξαρση του νέου χρέους, για την διαχείριση της πανδημίας, για την σπατάλη μεγάλων ευκαιριών για μια φιλολαϊκή πράσινη βιομηχανική επανάσταση» ενώ απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «εμείς δεν έχουμε τον αριθμό βουλευτών που απαιτείται για να καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Εσείς τους έχετε κ. Τσίπρα. Αν όχι τώρα, πότε;».

Παράλληλα, ο κ . Βαρουφάκης αμφισβήτησε τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πορεία της εθνικής οικονομίας και υποστήριξε ότι έρχεται «ύπουλο και αόρατο πέμπτο μνημόνιο».

«Η νέα λιτότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς ρήξη» είπε σε άλλο σημείο. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η άποψη του κ. Βαρουφάκη πως η αναστροφή του brain drain σε brain gain οφείλεται σε «επιστροφή των παιδιών της ολιγαρχίας για να συμμετάσχουν στο πάρτι της Μητσοτάκη ΑΕ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Κάρμελ»: Στα λευκά η χώρα, χιόνια μέχρι και στην Αττική - Πού θα χτυπήσει σήμερα

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στα Αντικύθηρα

«Χειροπιαστό σενάριο το τέλος της πανδημίας», λέει ο Δημόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης