Προτεραιότητά μας ο σεβασμός και η προαγωγή των δικαιωμάτων των πολιτών, λέει ο Γιώργος Κώτσηρας

Προτεραιότητά μας ο σεβασμός και η προαγωγή των δικαιωμάτων των πολιτών, λέει ο Γιώργος Κώτσηρας

Το μήνυμα του υφυπουργού Δικαιοσύνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων




kotsiras-4
«Ο σεβασμός, η εμπέδωση και η προαγωγή των δικαιωμάτων όλων των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος δικαίου» επισημαίνει ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Όπως είναι γνωστό, η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στις 10 Δεκεμβρίου του 1948, ήταν το αποτέλεσμα των συνεπειών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Με τη λήξη του πολέμου και τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών, η διεθνής κοινότητα ορκίστηκε να μην ξανασυμβούν ποτέ στο μέλλον οι αγριότητες και η κτηνωδία που προκάλεσε εκείνος ο πόλεμος (60 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους). Οι ηγέτες του τότε κόσμου αποφάσισαν να συμπληρώσουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών με ένα χάρτη που θα εγγυάτο τα δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους παντού στον κόσμο, κάτι που αργότερα αποτέλεσε την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Κώτσηρας, στο μήνυμά του, αναφέρει ότι «η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμάται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, ως μία ημέρα υπενθύμισης της σημασίας της προάσπισης των δικαιωμάτων των ανθρώπων, με στόχο τη διασφάλιση της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης.

Η 73η επέτειος της ιστορικής υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναδεικνύει την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προστασία και ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας για όλους τους πολίτες.

Ο σεβασμός, η εμπέδωση και η προαγωγή των δικαιωμάτων όλων των πολιτών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για το κράτος δικαίου».

Κλείνοντας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, υπογραμμίζει: Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα και βασικός άξονας δράσεων των πολιτικών του υπουργείου Δικαιοσύνης».




Ειδήσεις σήμερα:

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γιώργος Τράγκας

ΕΜΥ: Το δελτίο επιδείνωσης καιρού αναβαθμίστηκε σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Yποχρεωτικός έγινε ο εμβολιασμός των υγειονομικών και στην Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης