Κορωνοϊός - Πλεύρης κατά Γιαννάκου: «Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους»

Κορωνοϊός - Πλεύρης κατά Γιαννάκου: «Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους»

Νέα επίθεση του υπουργού Υγείας στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ   σχετικά με τις δηλώσεις για «VIP κλίνες ΜΕΘ» σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας - Τι είπε για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

plevris_thesaloniki
«Ελεεινά ψεύδη» χαρακτήρισε ο Θάνος Πλεύρης από τη Θεσσαλονίκη τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, σχετικά με VIP κλίνες ΜΕΘ σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, στο περιθώριο της παρουσίας του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, «ο κ. Γιαννάκος άκουσα ότι αναιρεί το θέμα για τις VIP κλίνες που είπε. Τα ελεεινά ψεύδη θα παίρνουν τις απαντήσεις τους», τονίζοντας ότι «πράγματι υπάρχει πίεση στις κλίνες ΜΕΘ. Πράγματι υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται κλίνη ΜΕΘ και αναγκάζονται να βρίσκονται είτε σε χειρουργικά κρεβάτια, είτε σε ΜΑΦ, να διασωληνώνονται με όλους τους ιατρικούς κανόνες και την τεχνολογική υποδομή εκτός κλινών ΜΕΘ περιμένοντας να βρεθούν στους χώρους».

Δήλωση Πλεύρη - GRTimes.gr


«Όμως καταγγελία», είπε στη συνέχεια «ότι το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ, που έχει την πλατφόρμα έχουν ένα σύστημα να επιλέγουν ποιοι μπαίνουν σε κλίνες ΜΕΘ και ποιοι θα βρίσκονται έξω και να κρατάνε κλίνες ΜΕΘ, με συγχωρείτε αυτά δεν μπορεί να τα λέει άνθρωπος, ο οποίος δουλεύει στο ΕΣΥ», ενώ χαρακτήρισε τη δήλωση, προσβολή για όλους τους συναδέλφους του.

«Γι’ αυτό δεν έχει τολμήσει να πει ποιο είναι αυτό το σύστημα. Γιατί αυτό το σύστημα -αν υπάρχει-, απευθύνεται στους γιατρούς που είναι σε ΜΕΘ, στους νοσηλευτές που είναι στα νοσοκομεία, στους ανθρώπους που είναι στο ΕΚΑΒ. Ως υπουργός δεν θα ανεχτώ – προκειμένου ο καθένας να παίξει το τηλεοπτικό του παιχνίδι – να προσβάλει αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης. Η πρώτη γραμμή μάχης δεν γίνεται στις τηλεοράσεις γίνεται σε αυτές τις μονάδες», υπογράμμισε ο υπουργός.

Μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Στο μεταξύ, στο γεγονός πως η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να αποτελεί ακόμα το μεγάλο πρόβλημα και να δέχεται μεγάλη πίεση από την πανδημία, ανέφερθηκε ο υπουργός Υγείας.

Στις άλλες περιοχές, όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης, φαίνεται να υπάρχει μια αποκλιμάκωση. “Η Αθήνα φαίνεται ότι βρίσκεται σε μια κατάσταση καλύτερη από ότι περιμέναμε, η πίεση της είναι περισσότερο στα non covid περιστατικά. Ευελπιστούμε, και με τα μοντέλα που έχουμε φαίνεται να υπάρχει αποκλιμάκωση ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, και σιγά σιγά ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση και στο σύστημα υγείας”, ανέφερε.

Κλείσιμο
Πλεύρης για ανεμβολίαστους υγειονομικούς - GRTimes.gr


Ερωτηθείς σχετικά με το αν υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον μέτρα λόγω και των εορτών, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι “τα μέτρα που ήδη έχουμε πάρει, έχουν αυξήσει κατά πολύ τους εμβολιασμούς. Να σας ενημερώσω πως 90.000 συμπολίτες μας άνω των 60 ετών που δεν είχαν εμβολιαστεί έχουν κλείσει ή έχουνε κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού, είναι οι άνθρωποι που κατά βάση βρίσκονται στις κλίνες ΜΕΘ”.

«Υπό αυτή την έννοια», είπε στη συνέχεια, “η φιλοσοφία μας θα μείνει ίδια. Τα μέτρα θα αφορούν τους ανθρώπους οι οποίοι δεν εμβολιάζονται. Θεωρούμε αυτά τα μέτρα επαρκή και οποιοδήποτε μέτρο θα χρειαστεί βάση της πανδημίας να παρθεί, θα είναι σε αυτή τη λογική. Περιορισμό δραστηριότητας στους ανεμβολίαστους, όχι περιορισμό δραστηριότητας στον εμβολιασμένο”.

Δεν θα επιστρέψουν υγειονομικοί που δεν εμβολιάστηκαν

Κατά την άφιξη του υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, είχαν συγκεντρωθεί απ' έξω ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που διαμαρτυρόταν για τις αναστολές εργασίας και το υποχρεωτικό εμβολιασμό. Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι “λέμε με απόλυτη ειλικρίνεια σε αυτούς τους ανθρώπους, που και αυτοί ήταν στην πρώτη φάση στο ΕΣΥ και δώσαν την μάχη και υπάρχει σεβασμός προς το πρόσωπό τους, ότι όσο διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα να επιστρέψει ιατρικό η νοσηλευτικό προσωπικό εάν δεν έχει εμβολιαστεί. Αυτό είναι και ξεκάθαρη θέση. Έχουμε επιλέξει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες. Εμείς δεν πιστεύουμε στην προαιρετική υποχρεωτικότητα, όπως αναφέρει η αντιπολίτευση. Όποιος δεν εμβολιαστεί δεν μπορεί να γυρίσει. Τους καλούμε να εμβολιαστούν, να γυρίσουν στις θέσεις στις οποίες ανήκουν, να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους αλλά δεν πρόκειται να υπάρξει παραχώρηση σε αυτό το θέμα”.


Πηγή: GRTimes


Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξανδρούπολη: «Την έδερνε κάθε μέρα» λέει συγγενής της 29χρονης που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ο σύζυγός της

Αδιανόητο περιστατικό στην Πιερία: Οι «θεματοφύλακες του Συντάγματος» πέρασαν χειροπέδες σε διευθυντή Γυμνασίου!

Δολοφονία στη Γλυφάδα: Αποτελείωσε τον 66χρονο με αεροβόλο - Λέει ότι είναι άρρωστος σε τελικό στάδιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης