Εξεταστική για δημοσκοπήσεις: Με αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι εργασίες

Εξεταστική για δημοσκοπήσεις: Με αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι εργασίες

«Καμπάνια τέτοιου μεγέθους δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά δεδομένα - Ήταν μεγάλης έντασης και σύντομη» ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας που δημιούργησε την καμπάνια - Καταρρέει το έωλο οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε η ΝΔ - Ομολογία καταπέλτης για την κυβέρνηση, είπε ο ΣΥΡΙΖΑ

exetyastiki_dimoskopiseis
Με την εξέταση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Initiave, Μιχάλη Γκάλκου συνεχίζονται οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τις δημοσκοπήσεις και την διάθεση των κονδυλίων για την ενημερωτική καμπάνια κατά της πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι η Initiave ανέλαβε την υλοποίηση της καμπάνιας «Μένουμε Σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς».

Ο κ. Γκάλκος τόνισε ότι η κατάρτιση της λίστας των ΜΜΕ που υλοποίησαν την καμπάνια έγινε με αυστηρά τεχνοκρατικά, ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, απορρίπτοντας παράλληλα τις καταγγελίες περι πολιτικής παρέμβασης.

Ο ίδιος σημείωσε πως «Καμπάνια τέτοιου μεγέθους δεν έχει υπάρξει στα ελληνικά δεδομένα! Ήταν μεγάλης έντασης και σύντομη! Πρωτόγνωρο αυτό που έγινε! Δεν θα μπορούσε πέρα από 2-3 μεγάλα γραφεία να ανταπεξελθόν στην καμπάνια. Από υποδομή, γνώση και ταχύτητα και ανθρώπινο δυναμικό», ενώ πρόσθεσε «είχαμε παγκόσμια πανδημία και έπρεπε να αντιμετωπιστεί αυτό, καμία καμπάνια δεν απαιτεί να πιάσουμε μιντιακά, το 100% σε αποτελεσματική κάλυψη κοινού της Ελλάδας. Έπρεπε να πιάσουμε τον κόσμο».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως υπήρξε αποκλεισμός Μέσων και τον απέδωσε στην ανάγκη προστασίας της καμπάνιας.

Ο κ. Γκάλγκος παραδέχθηκε ότι υπήρχε αποκλεισμός μέσων αποδίδοντας τον κυρίως στην ανάγκη να προστατευθεί η καμπάνια.

ΝΔ: Καταρρέει το έωλο οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ

Κλείσιμο
Η τοποθέτηση του κ. Γκάλκου προκάλεσε νέο γύρο σύγκρουσης μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη της πλειοψηφίας ανέφεραν χαρακτηριστικά για τα όσα κατέθεσε ο μάρτυρας πως «Με πάταγο κατέρρευσε το έωλο οικοδόμημα που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να στηρίξει την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας «INITIATIVE MEDIA ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», Μιχαήλ Γκάλγκος, κορυφαίο στέλεχος της αγοράς, ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία για τις καμπάνιες «Μένουμε Σπίτι», «Μένουμε ασφαλείς», ήταν απολύτως διαφανής, βασισμένη σε αυστηρά ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που τηρήθηκαν στο ακέραιο.

Κατά την κατάθεσή του, ο μάρτυρας δήλωσε, ότι οι προτάσεις που υποβλήθηκαν ήταν της εταιρίας καθώς διέθετε τόσο την τεχνογνωσία όσο και τα τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά ώστε να είναι αποτελεσματική η καμπάνια μέσα σε ένα πρωτόγνωρα ασφυκτικό πλαίσιο.

Η επιχείρηση αποπροσανατολισμού των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό καθώς ο μάρτυρας παρέθεσε όλα τα στοιχεία της διαδικασίας. Γνωστοποίησε πως έγινε δωρεάν καμπάνια εκτίμησης 11 εκ ευρώ και ανέλυσε τα κριτήρια που τηρήθηκαν (τηλεθεάσεις, ακροαματικότητες, κυκλοφορίες, πιστότητα σε συνδυασμό με τις εμπορικές πολιτικές των ΜΜΕ).

Ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους πως η διαφημιστική εταιρία διαπραγματεύθηκε με τα Μέσα και πως υπήρξαν αποκλεισμοί με απόφαση της εταιρίας για ποιοτικούς λόγους. Όπως είπε, η εταιρία πρότεινε με βάση συγκεκριμένα τεχνοκρατικά κριτήρια και ενέκρινε η αναθέτουσα αρχή.

Η δημιουργία εντυπώσεων από την αξιωματική αντιπολίτευση όσον αφορά στο μέγεθος της καμπάνιας (20 εκ ευρώ με τον ΦΠΑ) δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος καθώς σύμφωνα με τον μάρτυρα, η καμπάνια της Αυστρίας κόστισε 100 εκ ευρώ και της Πορτογαλίας 40 και 37 εκ ευρώ.

Παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλύψουν σκιες, οι ισχυρισμοί τους κατέρρευσαν και τα στοιχεία τους διέψευσαν. Εμειναν εκτεθειμένοι να κυνηγούν φαντάσματα και να κλείνουν πεισματικά τα μάτια στην πραγματικότητα επειδή δεν εξυπηρετεί τα μικροκομματικά τους παιχνίδια. Η ΝΔ συνεχίζει να πορεύεται με γνώμονα το κοινό συμφέρον και με πυξίδα την αλήθεια. Οι άλλοι ας μείνουν βουτηγμένοι στη λάσπη».

ΣΥΡΙΖΑ: Ομολογία καταπέλτης για την κυβέρνηση

Σε άλλο μήκος η τοποθέτηση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δήλωσαν: «Καταπέλτης για την κυβέρνηση η ομολογία του βασικού μάρτυρα της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Ο επικεφαλής της εταιρίας Iniative Μιχ. Γκάλγκος η οποία μοίρασε τα χρήματα της λίστας Πέτσα στα ΜΜΕ, παραδέχθηκε το μεγάλο σκάνδαλο! Ότι χωρίς δημόσια πρόσκληση, ο κατάλογος των ΜΜΕ επελέγη αποκλειστικά από την Προεδρία της Κυβέρνησης, δηλ. από τον κ. Πέτσα!

«Εμείς προτείναμε τεχνοκρατικά και η Αναθέτουσα Αρχή (δηλ. η Προεδρία της Κυβέρνησης) ενέκρινε και αποφάσιζε», είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας ο οποίος κατέθεσε ακόμη ότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ της εταιρίας Iniative και της Κυβέρνησης, υλικό το οποίο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από την αρχή και ακόμη δεν έχει προσκομισθεί.

Ο μάρτυρας αποκάλυψε επίσης όλες τις διαδικασίες λογοκρισίας και αποκλεισμού, των ΜΜΕ που δεν ήταν αρεστά στην κυβέρνηση.

Η σημερινή δυσάρεστη για την Ν.Δ. συνεδρίαση, επιβεβαιώνει πλήρως τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που οδήγησαν στην σύσταση της Εξεταστικής.

Ως εκ τούτου το Μαξίμου δεν μπορεί να κρύβει άλλο τον Στ. Πέτσα»


Ειδήσεις σήμερα:

«Μας είπε να σταματήσουμε τις χημειοθεραπείες και μας έδινε δικά του σκευάσματα» κατήγγειλε δικηγόρος για τον ψευτογιατρό

«Ο εμβολιασμός έγινε υποχρεωτικός γιατί οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν κυρίως σε πολίτες πάνω από 70 ετών», λέει η Γκάγκα

Έτσι θα εκδίδεται ψηφιακά η άδεια κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης