Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα

Την δύσκολη απόφαση έλαβαν τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας - Ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός

oikogeneia-mitsotaki-5
Την απόφαση να πωληθεί το ιστορικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλύφαδα έλαβε η οικογένεια.

Συγκεκριμένα τα τέσσερα παιδιά του Κωνσταντίνου και της Μαρίκας Μητσοτάκη, Ντόρα, Κατερίνα, Αλεξάνδρα και Κυριάκος, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αποφάσισαν να πουλήσουν τον εν λόγω χώρο που διέμενε η Ντόρα Μπακογιάννη έξι μήνες τον χρόνο και άνηκε στα τέσσερα αδέλφια εξ αδιαιρέτου.

Ο αγοραστής του σπιτιού είναι Ισραηλινός, η απόφαση ελήφθη προ εβδομάδων και η πώληση έχει ήδη ολοκληρωθεί. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι «ιστορικός» μιας και έχει συνδεθεί με την παρουσία πολλών ιστορικών προσωπικοτήτων.

Ένα σπίτι γεμάτο ιστορία

Το συγκεκριμένο σπίτι ανήκε στην οικογένεια της αείμνηστης Μαρίκας από τις αρχές του 1900 και έχει συναισθηματική αξία που κατέστησε δύσκολη την απόφαση να πωληθεί. Το διπλανό σπίτι μάλιστα, που ανήκε επίσης στην οικογένεια της Μαρίκας, είχε πουληθεί κάποτε στον Αριστοτέλη Ωνάση και αποτέλεσε το ησυχαστήριο του Έλληνα κροίσου μέχρι τις τελευταίες ώρες πριν την αναχώρησή του για το εξωτερικό πριν πεθάνει.

Το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη φιλοξένησε αρκετά γλέντια μετά από τους γάμους τους, που γίνονταν συνήθως στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Γκολφ της Γλυφάδας. Η δημοσιογράφος Έλενα Μπίστικα θυμάται τον γάμο της τρίτης κόρης του Μητσοτάκη, της Κατερίνας το 2003: «Η συνέχεια στο πατρικό σπίτι της Μαρίκας στη Γλυφάδα, με όλα τα τραπέζια φωτισμένα με κεριά και λευκά λουλούδια, στρωμένα για το φαγοπότι που ακολούθησε -πραγματικά Κρητικό-, στην αφθονία και στην ποιότητα, αν και υπήρχε και Κινέζικο και Ιταλικό και γύρος στους μπουφέδες, με το γαμοπίλαφο, το παραδοσιακό πιάτο του γάμου, να σερβίρεται ζεστό στα τραπέζια! – Μα, πού τους βρίσκετε τους ψηλούς γαμπρούς;, ρώτησε με οικειότητα φίλη τους. Πρώτα τον Ισίδωρο Κούβελο, πιο ψηλό από την Ντόρα, και τώρα τον Απόστολο. – Εγώ έκανα την αρχή, είπε η κυρία Μαρίκα. Πήρα τον «Ψηλό» (σ.σ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη), και ιδού η συνέχεια!»

Αυτό το σπίτι όμως, εκτός από γλέντια και χαρές, είχε και λύπες. Το σπίτι της Γλυφάδας αποτέλεσε φυλακή για τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1968, όταν η οικογένεια Μητσοτάκη ήταν ήδη σε κατ’ οίκον κράτηση στη Γλυφάδα μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967. Το δεκαπεντάυγουστο του 1968, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μέσα στη μαύρη νύχτα, δραπετεύει από τη Ραφήνα με το βενζινοκίνητο κρις-κράφτ «Σωτηρία» (το οποίο αρχικά είχε αγοράσει ένας φίλος του Ανδρέα Παπανδρέου για εκείνον, αλλά τελικώς ο Ανδρέας ταξίδεψε με κανονικό διαβατήριο).

Κλείσιμο
Ένα άλλο περιστατικό που είχε γίνει θέμα την εποχή εκείνη για το σπίτι στη Γλυφάδα, ήταν για το νερό της πισίνας, σε περίοδο έντονης λειψυδρίας. Η αγάπη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για την καλή ζωή ήταν δεδομένη. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας (1990) τίθενται στη διάθεσή του ιδιωτικά αεροσκάφη γνωστών εφοπλιστών, παρά τις αντίθετες υποδείξεις του επικοινωνιακού επιτελείου του. Αλλά το θέμα προχώρησε ακόμη παραπέρα. «Είχε προκύψει ένα ζήτημα και με τον τεράστιο λογαριασμό νερού του Μητσοτάκη, σε περίοδο μάλιστα λειψυδρίας, που οφειλόταν στην πισίνα στο σπίτι της Γλυφάδας» θυμάται ο Γιώργος Κύρτσος.

«Με φώναξε πρωί με άλλους δύο επικοινωνιολόγους. Συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να λυθεί το θέμα και βγάλαμε μια ωραία ανακοίνωση ότι καταλαβαίνουμε τον προβληματισμό του κόσμου, ότι όλα αυτά βέβαια συνέβησαν γιατί η κυρία Μητσοτάκη, που είχε προβλήματα υγείας, είχε ανάγκη την πισίνα, αλλά εν πάση περιπτώσει η οικογένεια του πρωθυπουργού σάς διαβεβαιώνει ότι η πισίνα αποτελεί παρελθόν. Φύγαμε ικανοποιημένοι και το μεσημέρι ακούσαμε στο ραδιόφωνο ότι ο Μητσοτάκης θα κρατούσε την πισίνα».

Ειδήσεις σήμερα:

Συγγενείς και ειδικός ψυχολόγος θα ενημερώσουν τα παιδιά πως ο πατέρας σκότωσε την μητέρα τους στη Λακωνία

Eurogroup: Πράσινο φως για την Ελλάδα, επιφυλάξεις για την πορεία της μετάλλαξης Omicron

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και σήμερα - Προβλήματα χθες το βράδυ σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης