Ανοικτός σε debate με τον Παπανδρέου o Ανδρουλάκης - Τι ανέφερε για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Ανοικτός σε debate με τον Παπανδρέου o Ανδρουλάκης - Τι ανέφερε για ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

«Η μάχη του Β΄γύρου είναι για μένα μια νέα μάχη», δήλωσε ο νικητής του πρώτου γύρου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

5444675
O υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open μετά την νίκη του στο Α' γύρο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η μεγάλη συμμετοχή των 270.000 πολιτών δείχνει τη δυναμική της παράταξης και ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσει μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι περίμενε μια τόσο μεγάλη διαφορά και πρόσθεσε ότι έβλεπε παντού «το ζήτημα της ανανέωσης, της ενότητας και της πολιτικής αυτονομίας να αποτελεί προτεραιότητα όχι μόνο των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πολιτών που θέλουν την παράταξη ισχυρή και περήφανη, για να υπάρχει μια επιλογή έναντι της ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Η μεγάλη προσέλευση στις κάλπες και το μεγάλο ποσοστό, δείχνει σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη ότι «πολλοί άνθρωποι θέλουν η παράταξη να αλλάξει σελίδα. Πολλοί θεωρούν ότι οι παλιοί πρωταγωνιστές είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες στην πολιτική τους ζωή και τώρα ήρθε η ώρα για μια νέα γενιά να πρωταγωνιστήσει. Όπως επίσης και το θέμα της ενότητας. Ο κόσμος έχει πληγωθεί από τις πάρα πολλές εσωτερικές αναταράξεις, οπότε είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του. Και η πολιτική αυτονομία, διότι οι ψηφοφόροι μας δεν θέλουν καμία μα καμία συζήτηση με τη ΝΔ και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν ένα κόμμα ισχυρό, αυτόνομο, που να ξαναγίνει πρωταγωνιστής, όπως ήταν τα παλαιότερα χρόνια».

Επεσήμανε ότι το timing είναι πάρα πολύ σημαντικό για το Κίνημα Αλλαγής , διότι η ΝΔ κάνει πάρα πολλά λάθη, με την πανδημία, με την οικονομία και από την άλλη δεν υπάρχει μια στιβαρή αντιπολίτευση να τα αναδείξει και να δώσει άλλες απαντήσεις.

Επανέλαβε ότι στοχεύει στην δημιουργία ενός κόμματος βάσης, με οργανώσεις, με κοινωνικά δίκτυα, το οποίο θα είναι και πολύ μεγάλη κοινωνική δύναμη.

Για την αναμέτρηση του Β' γύρου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «η πολιτική είναι γεμάτη εκπλήξεις. Για μένα είναι μια νέα εκλογική μάχη» κι αναφερόμενος στο debate τόνισε: « Πρέπει να υπάρξει αυτή η συζήτηση διότι ο κόσμος θέλει δεσμεύσεις. Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνει δημόσιος διάλογος, απλά θα γίνει με τρόπο θεσμικό, με κριτήρια, όπως είχαμε συμφωνήσει και με τους 4 συνυποψηφίους μου πριν την Κυριακή κι έγινε κάτι που θεωρώ ότι βοήθησε». Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει γίνει κάποια τέτοια συζήτηση με το επιτελείο του κ. Γιώργου Παπανδρέου. «Εύχομαι να γίνει και να συμφωνήσουμε στους όρους, όπως συμφωνήσαμε και με τους υπόλοιπους 4 συνυποψηφίους μας και το κάναμε», πρόσθεσε. «Εγώ το λέω δημοσίως, όπως το είπα και την προηγούμενη φορά. Και είμαστε έτοιμοι να συνεννοηθούμε για να μπουν τα κριτήρια και να επιτευχθεί».

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cg8e2tqeoaxd-sf)


Ειδήσεις σήμερα:

Επτά στους δέκα Έλληνες πετούν τόνους από φρούτα και λαχανικά στα σκουπίδια

«Υπήρξαν δύο φορές που αν δεν ήμουν στο νοσοκομείο, θα είχα "φύγει", πίστευα πως δε θα βγω από εκεί»,  λέει ο Ανδρέας Μικρούτσικος

Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του σε υπόθεση ναρκωτικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης