Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δείτε εικόνες από τη μεγάλη συμμετοχή σε Ελλάδα και Λονδίνο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Δείτε εικόνες από τη μεγάλη συμμετοχή σε Ελλάδα και Λονδίνο

Στις 15:12 η συμμετοχή ξεπέρασε τους 165.000 ψηφοφόρους - Λίγο πριν 14:30 έσπασε το φράγμα των 150.000 ψηφοφόρων όταν την ίδια περίπου ώρα (14:20) το 2017 η συμμετοχή έφτανε τις 109.000 - Δείτε την εικόνα από τα εκλογικά κέντρα - Πανηγυρίζουν στα επιτελεία των υποψηφίων  - Η ανάρτηση της Εύας Καϊλή

kinal_76
Σπάει κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Λίγο πριν 14:30 έσπασε το φράγμα των 150.000 ψηφοφόρων όταν την ίδια περίπου ώρα (14:20) το 2017 η συμμετοχή έφτανε τις 109.000.


ekloges
Πνευματικό Κέντρο Αθηνών - Ακαδημίας





Σε όλη τη χώρα η κίνηση στα εκλογικά κέντρα είναι αυξημένη μέχρι και αυτή την ώρα. Ενδεικτικά στην Ξάνθη η συμμετοχή είναι αυξημένη κατά 20 με 25%.

Αυτή την ώρα (15:12) η συμμετοχή ξεπερνά τους 165.000 ψηφοφόρους. Από τις 11 και μετά ο ρυθμός είναι 500 ψηφοφόροι το λεπτό ρυθμός που αυτή την ώρα τρέχει με 430 το λεπτό. 

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικό είναι ότι αυτή την ώρα στο Ψυχικό έχει 55 άτομα ουρά στο εκλογικό κέντρο που έχουν σπεύσει να ψηφίσουν. 


Φωτογραφίες από Ψυχικό

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Ουρές στο Ψυχικό

pasok_psixiko__2_
pasok_psixiko__3_
pasok_psixiko__4_
pasok_psixiko__5_
Ο Γιώργος Παπανδρέου που διεκδικεί την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έχει ζητήσει ήδη παράταση στην ψηφοφορία από την αρμόδια Επιτροπή ( ΕΔΕΚΑΠ) λόγος της αυξημένης πέραν του αναμενόμενου προσέλευσης των μελών και φίλων της παράταξης.

Χαρακτηριστικό της υψηλής προσέλευσης είναι ότι σε πολλά εκλογικά τμήματα τελείωσαν τα ψηφοδέλτια. Eχει ζητηθεί να βγουν φωτοτυπίες για να ψηφίσει ο κόσμος που έχει σπεύσει και αυτή την ώρα από τη Χαριλάου Τρικούπη φεύγουν κουτιά με ψηφοδέλτια προκειμένουν να  καλυφθούν οι ελλείψεις στα εκλογικά κέντρα.

psifodeltio
Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ - Χαριλάου Τρικούπη



psfifodeltia



Απολύτως σύμφωνος με το να δοθεί παράταση στην εκλογική διαδικασία είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι προσέρχονται στις κάλπες. Άλλωστε ο ίδιος από καιρό είχε ζητήσει την πρόβλεψη για περισσότερες κάλπες ενόψει της μαζικής συμμετοχής των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια και κυρίως στην Αττική. Θετικός στην παράταση της διαδικασίας είναι και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 


Εικόνα από Νέα Σμύρνη
neasmirni



Στα επιτελεία των υποψηφίων το κλίμα είναι ιδιαίτερα ευχάριστο με τους επιτελείς των πανηγυρίζουν για την υψηλή συμμετοχή. 






Εικόνα από Ακαδημίας

akadimias1


Εικόνες από Χαλάνδρι

pasok_xalandri__1_
pasok_xalandri__3_


Εικόνα από τον Χολαργό

pasok_xolargos

Εικόνες από το Μαρούσι

pasok_marousi__1_
pasok_marousi__2_


Εικόνα από το Γαλάτσι

galatsi


Εικόνες από το Περιστέρι

pasok_peristeri__1_
pasok_peristeri__2_


Φωτογραφίες από Πανόρμου

pasok_panormou__2_
pasok_panormou__3_
pasok_panormou__1_

Εικόνα από Νέο Ηράκλειο
pasok_irakleio


Εικόνες από την Κρήτη

pasok_kriti__2_
pasok_kriti__1_



Εικόνα από Ζάκυνθο

pasok_zakynthos

Ουρές και στα εκλογικά κέντρα της Θεσσαλονίκης 

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Οι κάλπες και στα 816 εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 07:00 και αναμένεται να κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη, έχουν στηθεί 64 κάλπες σε 36 εκλογικά κέντρα, ενώ ο Χάρης Καστανίδης, υποψήφιος για την προεδρία, ψήφισε νωρίτερα στο νεοκλασικό κτήριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Βασιλίσσης Όλγας.

Στο συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, έχουν σχηματιστεί ουρές. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι δίνουν οδηγίες σε ορισμένους ψηφοφόρους να μεταφερθούν σε διπλανό εκλογικό κέντρο, στο κτήριο όπου στεγαζόταν παλαιότερα η νομαρχία, προκειμένου να μην υπάρχει συγχρωτισμός.

kinal_thes1
kinal_thes2


Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι απαραίτητη η επίδειξη των πιστοποιητικών για των κορωνοϊό καθώς και της αστυνομικής ταυτότητας.

Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου στις 22:00 αναμένεται να ανακοινωθεί το 15% των αποτελεσμάτων. 




Εικόνα από την Ξάνθη


Αυξημένη κατά με 20% με 25% είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία στην Ξάνθη. Μάλιστα ψηφοφόρος γέμισε με σημαίες του ΠΑΣΟΚ το αυτοκίνητό του και βγήκε στους δρόμους της πόλης. 
xanthi






Εικόνα από την Κομοτηνή

komotini




Αυξημένη συμμετοχή σε Αχαΐα και Δυτική Ελλάδα

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή, εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στην Αχαΐα, αλλά και γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την ανάδειξη του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.

ΠΑΤΡΑ ΚΙΝΑΛ ΕΚΛΟΓΕΣ


Συνολικά στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 57 εκλογικά τμήματα και συγκεκριμένα 23 στην Αχαΐα, 22 στην Αιτωλοακαρνανία και 12 στην Ηλεία.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας, Γιώργος Αθανασόπουλος, «η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται ομαλά και το μόνο πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η ολιγόλεπτη διακοπή λειτουργίας του συστήματος, σε πανελλαδικό επίπεδο». Όσον αφορά στην συμμετοχή των ψηφοφόρων, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι «μέχρι τώρα η προσέλευση είναι μεγάλη και αισιοδοξούμε ότι θα είναι αυξημένη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2017».


Τεράστιες ουρές στις εκλογικά κέντρα της Κρήτης

Από νωρίς το πρωί οι ουρές στα εκλογικά κέντρα είναι μεγάλες αλλά ο κόσμος με υπομονή και καρτερικότητα περιμένει τη σειρά του ώστε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα για την εκλογή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ.

Ωστόσο και πάλι οι ουρές που παρατηρούνται είναι τεράστιες, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η προσέλευση του κόσμου έχει ξεπεράσει όχι μόνο κάθε προσδοκία αλλά και την προσέλευση του 2017, φέρνοντας στο νου εικόνες από τις εποχές αυτοδυναμίας του παλαιού ΠΑΣΟΚ.

kriti_76


Οι φωτογραφίες του cretapost προέρχονται από το εκλογικό κέντρο της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών και είναι ενδεικτικές του κλίματος που επικρατεί.




Μεγάλη συμμετοχή και στο Λονδινο 

Αυξημένη είναι η συμμετοχή των Ελληνων του εξωτερικού. Ουρά σχηματίστηκε στο εκλογικό κέντρο σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου.

kinal_8



 Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Αυστραλία. 



Ειδήσεις σήμερα:

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό στη ΜΕΘ του Σωτηρία ο Γιώργος Τράγκας

Θρήνος στη Λαμία για τη 14χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού

Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε συνωμοσιολόγους η Ελλάδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης