Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 7 το πρωί της Κυριακής ανοίγουν οι κάλπες

Δείτε πως και που ψηφίζετε - Πως ολοκλήρωσαν τις προεκλογικές τους εκστρατείες οι «6»

kinal-main

Λίγες ώρες έμειναν για να ανοίξουν στις 7 το πρωί της Κυριακής, οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Έμπειρα στελέχη του χώρου εκτιμούν ότι θα υπάρξει μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων ενώ οι πιο αισιόδοξοι πιθανολογούν να ξεπεράσει τις προσδοκίες και να είναι μεγαλύτερος ο αριθμός και από το ‘17. Μέσα σε αυτό το κλίμα εκτιμούν ότι η εκλογή νέου αρχηγού θα σηματοδοτήσει την αναγέννηση της παράταξης, αλλά και με την αγωνία στο κόκκινο για την έκβαση μίας εντελώς αμφίρροπης μάχης, που όπως φαίνεται θα είναι μια μάχη για τρεις.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για συμμετοχή που θα ξεπεράσει ίσως τις 250 χιλιάδες, ενδεχομένως προσεγγίσει και τις 300 χιλιάδες. Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του 2017 είχαν λάβει μέρος σχεδόν 220 χιλιάδες άνθρωποι. Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού κλείσουν στις 7 το απόγευμα οι κάλπες, μετά τις 21:30 θα βγουν τα πρώτα αποτελέσματα από την εταιρία. Αναμένεται να είναι τα πρώτα ποσοστά περίπου στο 15%.

Πως και που ψηφίζουν οι πολίτες

Οι ψηφοφόροι, θα πρέπει να έχουν μαζί την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο τους. Παράλληλα, όσοι δεν είναι φίλοι ή μέλη του κόμματος -αποτελεί βασική προϋπόθεση για να μπορούν να ψηφίσουν - καλούνται για να αποφευχθεί ο συνωστισμός να έχουν εκτυπώσει το σχετικό έγγραφο και να έχουν συμπληρώσει τα στοιχεία τους. Όσον αφορά τα υγειονομικά μέτρα, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα όσο βρίσκονται στο εκλογικό κέντρο. Θα μπαίνει ένας ένας για να ψηφίσουν. Επισημαίνεται ότι για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (αύριο μόνο) το οποίο εισπράττεται από τον γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης-παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα, 6/12, σε τραπεζικό λογαριασμό που θα του γνωστοποιηθεί από τον γενικό διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής.


Εδώ μπορείτε να «κατεβάσετε» την σχετική αίτηση.

Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν


Όσοι είναι γεννηθέντες έως 31/12/2004 είναι εγγεγραμμένοι στους Εθνικούς Εκλογικούς Καταλόγους και ο χειριστής του tablet πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Εσωτερικών αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Όσοι είναι γεννηθέντες το 2005 (είναι δηλαδή 16 ετών) για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου θα πρέπει εκτός από την ταυτότητα και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν υποχρεωτικά και εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος.

Και οι πολίτες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να ψηφίσουν σε ΗΠΑ, Ε.Ε, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία. Επισημαίνεται ότι στα εκλογικά κέντρα του Απόδημου δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, οι οποίοι θα πιστοποιούνται με την ίδια διαδικασία που θα γίνεται η πιστοποίηση στα εκλογικά τμήματα του εσωτερικού και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη ή φίλοι θα καταθέτουν συμπληρωμένη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου.

Τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού θα λειτουργήσουν με τον εξής τρόπο:

Αυστραλία: Από τις 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Κύπρος: από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα
Ευρωπαϊκή Ένωση από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα
Αγγλία από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα
ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00
Καναδάς: Μόντρεαλ από 9:00 έως 15:00 και Τορόντο 9:00 έως 14:00 τοπική ώρα


Εδώ θα βρείτε αναλυτικά τα 840 εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό 


Πως ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές εκστρατείες των «6»

Για μήνες οι υποψήφιοι έδιναν τον αγώνα τους για την διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος. Όλοι ταξίδεψαν σε όλα τα μέρη της χώρας παρουσιάζοντας τις δικές τους προτάσεις για την επόμενη ημέρα του κόμματος.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, το Σάββατο συνάντησε μαζί με την βουλευτίνα, Νάντια Γιαννακοπούλου, πολίτες στο Περιστέρι. Νωρίτερα σε ανάρτηση του απηύθυνε κάλεσμα «στο εθνικό ακροατήριο», ζητώντας την στήριξή τους. «Το ΠΑΣΟΚ μπροστά, η Ελλάδα ψηλά», τονίζει. Αύριο, θα ψηφίσει στις 8:30 το πρωί, στο 2ο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης.Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη. Βρίσκεται στο Λασίθι ενώ την Κυριακή  περίπου στις 9:30 θα ψηφίσει στο Δημοτικό Αθλητικό & Πνευματικό Κέντρο Ηρακλείου. Αφού ψηφίσει θα επιστρέψει στην Αθήνα. Και ο ευρωβουλευτής, σε μήνυμα του ζήτησε «μαζική συμμετοχή και μια καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία». Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «θα νικήσουμε κα είμαι σίγουρος ότι η παράταξη μας επιστρέφει ως πρωταγωνιστής. Όλοι μαζί για ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη».

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες. Ζητώ από όλους σας μαζική συμμετοχή και καθαρή εντολή για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία #mazimprosta

Posted by Νίκος Ανδρουλάκης on Saturday, December 4, 2021Ο Γιώργος Παπανδρέου, το βράδυ απόψε βρέθηκε με μέλη της οικογένειας του για δείπνο στο κέντρο της Αθήνας. Αύριο το πρωί στις 10:45 θα ψηφίσει στο πρώην δημαρχείο Ταυρου, Επταλόφου και Πειραιώς. Σε μήνυμα το τονίζει πως «ανεβάζουμε τον ήλιο πιο ψηλά».Ο Παύλος Γερουλάνος, το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφθηκε περιοχές της Αθήνας όπως την Δάφνη και τον Υμηττό ενώ για βραδινή του βόλτα βγήκε στην Αγίας Ειρήνης στο κέντρο. Χθες, συνομίλησε με γυναίκες διάφορων ηλικιών για τα εμπόδια ου αντμετωπίζουν στην κοινωνία και αναφέρθηκε σε «στερεότυπα που ανθίζουν σε μια βαθιά δομημένη πατριαρχική κοινωνία». Στις 11 το πρωί της Κυριακής, θα ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημίας.

Κλείσιμο

Χτες στο Free Thinking Zone, κάναμε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και ουσιαστικές κουβέντες που έχω κάνει κατά τη...

Posted by Παύλος Γερουλάνος on Saturday, December 4, 2021


Ο Παύλος Χρηστίδης, ολοκλήρωσε το προεκλογικό του ταξίδι στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ναύπλιο μαζί με την σύζυγο του Νάντια και την ενός έτους κόρη τους. Σε μήνυμα του σημειώνει, «40 ημέρες πριν ξεκίνησα ένα ταξίδι με πολλούς φίλους. Έσφιξα χιλιάδες χέρια & μίλησα με καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς και ειδικά της γενιάς μας. Αύριο ζητώ τη στήριξη σας.  Και αν απόψε είναι μια βραδιά με συννεφιά, αύριο ο ήλιος θα λάμψει». Θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου και θα ψηφίσει στις 08:30 στην αίθουσα του δημαρχείου στη Λιοσίων.Ο Χάρης Καστανίδης, βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. Αύριο στις 11:30 θα ρίξει την ψήφο του στο εκλογικό κέντρο που βρίσκεται στη γωνία της 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας. Το απόγευμα, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του, θα βρίσκεται στο γραφείο του στη συμπρωτεύουσα μαζί με το επιτελείο του και θα παρακολουθεί τα αποτελέσματα. Με αιχμή πάντως σχολίασε στο twitter πως «βλέπω να δημοσιεύονται διάφορες λίστες υποστηρικτών διαφόρων υποψηφίων. Δεν έπραξα το ίδιο. Γιατί το σεβασμό που αισθάνομαι για τα δημόσια πρόσωπα που με στηρίζουν, τον ίδιο σεβασμό έχω και για τους χιλιάδες φίλους που "ανώνυμα" στηρίζουν»

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Πάπας στη συνάντηση με τον Ιερώνυμο αναγνώρισε «με ντροπή» την απουσία της καθολικής εκκλησίας από τον αγώνα του 1821

Απολύεται ο καθηγητής που χτύπησε μαθήτρια σε ΕΠΑΛ στην Αττική

Όσοι εμβολιάστηκαν μέχρι το Μάρτιο και έχουν υποκείμενα νοσήματα είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό, είπε η Μίνα Γκάγκα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης