Εξεταστική Επιτροπή: Άναψαν τα αίματα όταν ο Γ. Τσίπρας αποκάλεσε μάρτυρα «καντίνα»

Εξεταστική Επιτροπή: Άναψαν τα αίματα όταν ο Γ. Τσίπρας αποκάλεσε μάρτυρα «καντίνα»

Επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι»

εξεταστικη
Την σφοδρή αντίδραση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που μετέχουν στην εξεταστική επιτροπή προκάλεσε η επίθεση του κ. Γιώργου Τσίπρα στον εξεταζόμενο μάρτυρα Ιορδάνη Γιαμουρίδη, Πρόεδρο της Επιτροπής Παραλαβής εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης του έργου για την καμπάνια «Μένουμε Σπίτι».

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκνευρισμένος από τις απαντήσεις του κ. Γιαμουρίδη, ο οποίος σε αρκετές περιπτώσεις επικαλούνταν αναρμοδιότητα επί του περιεχομένου των ερωτήσεων, αποκάλεσε τον μάρτυρα «καντίνα».

«Όταν εμείς καταθέσαμε τον κατάλογο μαρτύρων, ο κ. Μαρκόπουλος μας εγκάλεσε ότι μόνο την καντίνα δεν είχαμε καλέσει. Φαίνεται ότι τελικά όμως, σήμερα καλέσαμε την καντίνα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ. «Είναι προσβολή, να ανακαλέσει άμεσα» είπε ο κ. Γιάννης Ανδριανός. «Ντροπή!» φώναξε ο Βασίλης Σπανάκης, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος είπε: «Εδώ υπάρχει σαφέστατη μομφή, η οποία χαρακτηρίζει τη δημοσιοϋπαλληλία. Έχετε και βαρύ όνομα κύριε Τσίπρα. Να είστε πιο προσεκτικός. Να ανακαλέσετε τη φράση».

Ο κ. Τσίπρας επανήλθε λέγοντας: «Ο όρος καντίνα υπάρχει στα πρακτικά της πρώτης συνεδρίασης, στην αναφορά του κ. Μαρκόπουλου. Το ποιος αποκάλεσε καντίνα υψηλόβαθμους υπαλλήλους το χρεώνεται η πλειοψηφία.

Προσωπικά σέβομαι και τιμώ όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που κάνουν καλά τη δουλειά τους. Με αυτά που ακούμε όμως περί αναρμοδιότητας φαίνεται πως η συγκεκριμένη επιτροπή βρίσκεται πιο κοντά στην καντίνα από ό,τι στην αναθέτουσα αρχή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ρεπουμπλικάνοι «αρνητές» του προσωρινού προϋπολογισμού φέρνουν ξανά στον ορίζοντα το shutdown στις ΗΠΑ

Παράταση της χρήσης μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι το Μάρτιο θα ανακοινώσει ο Μπάιντεν

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης