Ανδρουλάκης για κυβερνητικές συνεργασίες: «Με εμένα αυτα τα παραμύθια τελειώσανε»

Ανδρουλάκης για κυβερνητικές συνεργασίες: «Με εμένα αυτα τα παραμύθια τελειώσανε»

« Ο αγώνας μου είναι ένας. Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, κι αν θέλουν αυτοί να ακολουθούν εμάς κι όχι εμείς αυτούς. Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερά ούτε τη δεξιά συντήρηση», ξεκαθάρισε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Androulakis
Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η ομιλία του υποψηφίου για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, στο Βόλο. Απέκλεισε σε οξύ τόνο κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας, λέγοντας «με εμένα αυτά τα παραμύθια τελειώσανε σύντροφοι, σας δεσμεύομαι. Ο αγώνας μου είναι ένας. Μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, κι αν θέλουν αυτοί να ακολουθούν εμάς κι όχι εμείς αυτούς. Δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερά ούτε τη δεξιά συντήρηση».

Επιτέθηκε παράλληλα, στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «τώρα θυμήθηκε λέει ο Τσίπρας την προοδευτική συμμαχία, όταν 5 χρόνια ήταν με τον Καμμένο, δεν υπήρχε τίποτα. Μόλις δυσκολεύουν τα πράγματα και καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνει ποτέ πρωθυπουργός, αρχίζει και λέει για προοδευτική συμμαχία. Για μας η πρόοδος δεν είναι ένα σωσίβιο σε μια δύσκολη στιγμή, είναι η πυξίδα για το μέλλον, είναι η ιδεολογική μας πυξίδα σε όλα τα θέματα».



Μιλώντας και για την Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε, «δεν θα ακολουθήσουμε ούτε την αριστερά ούτε τη δεξιά συντήρηση. Ούτε την αριστερή δημαγωγία, ούτε τη δεξιά δημαγωγία. Ούτε το αριστερό πελατειακό κράτος, ούτε το δεξιό πελατειακό κράτος. Θα ακολουθήσουμε τον ορθολογισμό, την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Αυτό ήμασταν, αυτό θα ξαναγίνουμε, για να υπηρετήσουμε με ευθύτητα τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε και στην διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «πήρε ο Καραμανλής τη συμφωνία του Ελσίνκι και την έκανε κουρελόχαρτο. Πήρε τη στιβαρή στρατηγική και την έκανε φολκλόρ, πηγαίνοντας στην Τουρκία για να παντρέψει την κόρη του Ερντογάν. Για φανταστείτε να είχε παντρέψει την κόρη του Ερντογάν ο Σημίτης, τι θα ακούγαμε σήμερα στα καφενεία με τις προκλήσεις που κάνει η Τουρκία».

Κλείσιμο
Συμπλήρωσε δε, πως, «τα media και οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και εννοώ και της αριστεράς, αυτοί που χαϊδεύουν την εποχή του Καραμανλή, όλα αυτά θέλουν να τα πάνε πολύ πίσω, να μη τα θυμόμαστε. Εμείς πρέπει όλα αυτά να τα θυμηθούμε. Να μην επιτρέψουμε να γράψουν την ιστορία μας οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά εμείς, είναι πολύ κρίσιμο αυτό για το μέλλον. Αλλά να πάμε και στο μέλλον. Ένα σύγχρονο πρόγραμμα με πρόσωπα υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και όχι φθαρμένα, πρόσωπα που μείνανε στην παράταξη στα δύσκολα, αλλά έχουν γνώσεις, κοινωνικό έρεισμα».


Ειδήσεις σήμερα: 

Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα: Ο Αλβανός πήγε σε έκθεση για την «γενοκτονία των τσάμηδων»

Τραγικό τροχαίο στην Εγνατία με τουλαχιστον πέντε νεκρούς και έξι τραυματίες

Πανδημία: Μπροστά στο «κύμα» της Covid δύο εκατ. Έλληνες άνω των 60 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης