Ανδρουλάκης: Να συζητηθεί άμεσα το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

Ανδρουλάκης: Να συζητηθεί άμεσα το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ

 «Η συμφωνία Ερντογάν - Σάντσεθ δεν είναι συμβατή με την Κοινή Ευρωπαϊκή θέση για τις εξαγωγές όπλων, και ιδιαίτερα τα κριτήρια για την περιφερειακή σταθερότητα και την εθνική ασφάλεια των κρατών μελών της Ένωσης», υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής και  υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ανδρουλακης
Ερώτηση για την συμφωνία Τουρκίας - Ισπανίας κατέθεσε στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Όπως υπογραμμίζει, «η συμφωνία Ερντογάν - Σάντσεθ δεν είναι συμβατή με την Κοινή Ευρωπαϊκή θέση για τις εξαγωγές όπλων, και ιδιαίτερα τα κριτήρια για την περιφερειακή σταθερότητα και την εθνική ασφάλεια των κρατών μελών της Ένωσης». Παράλληλα επανέρχεται στην πάγια θεση του, να γίνει εμπάργκο όπως της Ένωσης στην Τουρκία.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη:

«Προ ολίγου κατέθεσα ερώτηση για τη συμφωνία Τουρκίας - Ισπανίας, προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Άμυνας, Τζοζέπ Μπορέλ.

Η συμφωνία Ερντογάν - Σάντσεθ δεν είναι συμβατή με την Κοινή Ευρωπαϊκή θέση για τις εξαγωγές όπλων, και ιδιαίτερα τα κριτήρια για την περιφερειακή σταθερότητα και την εθνική ασφάλεια των κρατών μελών της Ένωσης. Ζητώ από τον κ. Μπορέλ να φέρει το ζήτημα της επιβολής του εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, που κατόπιν πρότασης μου τον περασμένο Σεπτέμβριο συμπεριλαμβάνεται στις Κοινές Θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για συζήτηση στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ».




Ειδήσεις σήμερα: 

Διάβημα της Αθήνας στα Τίρανα: Ο Αλβανός πρόεδρος πήγε σε έκθεση για την «γενοκτονία των τσάμηδων»

Τραγικό τροχαίο στην Εγνατία με τουλαχιστον πέντε νεκρούς και έξι τραυματίες

Πανδημία: Μπροστά στο «κύμα» της Covid δύο εκατ. Έλληνες άνω των 60 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης