ΚΙΝΑΛ: Θρίλερ για 3 βλέπει η MRB - Συμφωνία για το ντιμπέιτ, τι κρύβουν οι καταγγελίες Γιώργου

ΚΙΝΑΛ: Θρίλερ για 3 βλέπει η MRB - Συμφωνία για το ντιμπέιτ, τι κρύβουν οι καταγγελίες Γιώργου

Στο σύνολο των ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 26,9%, με τον Γιώργο στη δεύτερη θέση με 23,4% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 21,6%

kinal_debate2_xr
Μία αναμέτρηση ακόμη πιο αμφίρροπη και ανοιχτή ανάμεσα στους τρεις βασικούς υποψήφιους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής καταγράφει η έρευνα της MRB (η έκτη των τελευταίων δέκα ημερών), την ώρα που τα στρατόπεδα των επίδοξων αρχηγών αρχίζουν να ανταλλάσσουν πιο βαριά πυρά. Είναι ενδεικτικό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε ένα βήμα πιο πέρα στις καταγγελίες του για εξωθεσμικές παρεμβάσεις στη διαδικασία, λέγοντας ότι στελέχη της ΝΔ τηλεφωνούν σε ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων -χωρίς να κατονομάσει πάντως. Με τη ρητορική περί εξωθεσμικών κέντρων και παρεμβάσεων από άλλα κόμματα φαίνεται να φλερτάρει και ο Νίκος Ανδρουλάκης, αλλά σε πιο χαμηλούς τόνους. Την ίδια ώρα ο μεν κ. Παπανδρέου μένει οριστικά με επιλογή του εκτός του ντιμπέιτ, το οποίο οριστικά θα γίνει στις 29 Νοεμβρίου με τους άλλους πέντε υποψηφίους, ενώ ο κ. Ανδρουλάκης κλήθηκε χθες από την ευρωβουλευτή και υποστηρίκτρια του Ανδρέα Λοβέρδου, Εύα Καϊλή, να αποσαφηνίσει ποιον θα τοποθετήσει επικεφαλής στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ, καθώς ο ίδιος (όπως και οι Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης) δεν είναι βουλευτής, αλλά και να διευκρινίσει εάν στην «προοδευτική διακυβέρνηση» περιλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Πολάκη -το ίδιο ερώτημα απευθύνεται και στον πρώην πρωθυπουργό από την πλευρά Λοβέρδου. Μέσα σε αυτό το κλίμα των διασταυρούμενων πυρών, η δημοσκόπηση της MRB (για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR) ανέβασε κι άλλο το ενδιαφέρον, αφού τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Η μάχη της πρώτης Κυριακής είναι ανοιχτή, με τον κ. Λοβέρδο να προηγείται πάντως, ενώ μπερδεύεται η κατάσταση στη β’ Κυριακή, με κάποια από τα δεδομένα άλλων ερευνών να μην επιβεβαιώνονται.
   
KINAL_DHMOSKOPHSH_01
KINAL_DHMOSKOPHSH_02
KINAL_DHMOSKOPHSH_08
KINAL_DHMOSKOPHSH_07
KINAL_DHMOSKOPHSH_06
KINAL_DHMOSKOPHSH_05
KINAL_DHMOSKOPHSH_04
KINAL_DHMOSKOPHSH_03
 
Το γκάλοπ της MRB
 
Στο σύνολο των ψηφοφόρων ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 26,9%, με τον Γιώργο στη δεύτερη θέση με 23,4% και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο 21,6%, όμως στο εκλογικό σώμα των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ σήμερα οι διαφορές μειώνονται. Ο κ. Λοβέρδος προηγείται και σε αυτό το πεδίο με 30,3%, με τον κ. Ανδρουλάκη όμως να είναι δεύτερος οριακά με 29,5%, ενώ ο κ. Παπανδρέου έρχεται τρίτος με 27,9%. Διαφορές που μοιάζουν εύθραυστες με σχεδόν δυόμισι εβδομάδες να απομένουν την πρώτη Κυριακή της 5ης  Δεκεμβρίου.

Κλείσιμο
Στο εκλογικό σώμα του ΚΙΝΑΛ ο Χάρης Καστανίδης είναι τέταρτος με 7,3%, ο Παύλος Γερουλάνος μετά με 2,2% και ο Παύλος Χρηστίδης καταγράφει 1,2%, το οποίο όμως όταν η μέτρηση γίνεται στο συνολικό εκλογικό πάει στο 6,2% και τον κατατάσσει τέταρτο, με τον δημοτικό σύμβουλο της Αθήνας πέμπτο με 6,1% και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης στο 6%.
 
Στο β’ γύρο, η έρευνα αφορά σε όσους δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και στους σημερινούς ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ.

Στο πρώτο πεδίο ο Α. Λοβέρδος προηγείται του Γ. Παπανδρέου με 46,8% έναν 29,5%, αλλά έχει και προβάδισμα έναντι του Ν. Ανδρουλάκη με 41,6%-40%.  Ο ευρωβουλευτής κερδίζει με τη σειρά του άνετα τον πρώην πρωθυπουργό σε αυτό το πεδίο με ποσοστό 51,5% έναντι 30,2%.

Στο ευρύτερο πεδίο των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ σήμερα, ο Α. Λοβέρδος έχει προβάδισμα επί του Γ. Παπανδρέου με 49,3% έναντι 39,7%, ενώ υστερεί απέναντι στον Ν. Ανδρουλάκη με ποσοστά 42,1% - 44,9%.

Στο δίδυμο Ανδρουλάκη - Παπανδρέου κερδίζει και πάλι ο ευρωβουλευτής με 57,8% - 37,6%.

Ουσιαστικά η MRB επιβεβαιώνει και ενισχύει ακόμα περισσότερο την αίσθηση του ντέρμπι στον πρώτο γύρο, ενώ θολώνει την εικόνα για το δεύτερο σε ό,τι αφορά την ενδεχόμενη αναμέτρηση Λοβέρδου - Ανδρουλάκη, αλλά και η δική της έρευνα βρίσκει ότι ο Γ. Παπανδρέου χάνει και από τους δύο κύριους αντιπάλους του εάν καταφέρει να βρεθεί στην επαναληπτική Κυριακή.
  
Πώς θα γίνει το ντιμπέιτ

Αφού ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε από νωρίς να μην συμμετάσχει στην τηλεοπτική αναμέτρηση και στο μεταξύ χρειάστηκε να αρθούν οι επιφυλάξεις της πλευράς Ανδρουλάκη για τους δημοσιογράφους που θα «ανακρίνουν» τους πέντε υποψήφιους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, συμφωνήθηκε οριστικά η διαδικασία να γίνει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, στις 22.00, στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Για τους δημοσιογράφους έγινε τελικά αποδεκτή η πρόταση της ΕΡΤ να απευθύνουν τις ερωτήσεις ο Παύλος Τσίμας από τον ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ο Τάσος Παππάς από την «ΕφΣυν» και ο Γιώργος Κουβαράς από τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ενώ τον συντονισμό θα έχει η παρουσιάστρια του βραδινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου.

Μιλώντας στον Alpha tv ο κ. Παπανδρέου και απαντώντας γιατί δεν συμμετέχει είπε ότι με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και «δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη. «Θέλω ένα debate ουσιαστικό όχι ένα debate εντυπώσεων. Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία, για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη».

Ειδήσεις σήμερα:

Ασύλληπτη τραγωδία στην Κρήτη: Ο πατέρας βρήκε νεκρούς στη δεξαμενή τον γιο και τον αδερφό του - Δείτε φωτογραφίες

Το γλυκό φιλί των Σελένα Γκομεζ και Κάρα Ντελεβίν στον αγώνα των Νικς στη Νέα Υόρκη - Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο βρέθηκαν ο απολυμένος αστυνομικός, οι δυο απαχθείσες κόρες του και η συνεργός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης