Καϊλή: Παπανδρέου και Ανδρουλάκης να ξεκαθαρίσουν αν θεωρούν προοδευτικό τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη

Καϊλή: Παπανδρέου και Ανδρουλάκης να ξεκαθαρίσουν αν θεωρούν προοδευτικό τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να δώσει προοπτική στην παράταξη

257450489_7186019904756803_1930015731534922193_n
Με αιχμές για το πώς προσεγγίζουν και εννοούν τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση» οι Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης, παρενέβη στη μάχη για την ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής, η ευρωβουλευτής του κόμματος Εύα Καϊλή, η οποίας έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Ανδρέα Λοβέρδου.

«Ερμηνεύουν διαφορετικά τον συγκεκριμένο όρο» σημείωσε στο Action24, επικρίνοντας εμμέσως πλην σαφώς τους δύο κύριους αντιπάλους του κ. Λοβέρδου για την αρχηγία, διότι συμπεριλαμβάνουν και τον ΣΥΡΙΖΑ ή και άλλες δυνάμεις εξ αριστερών, στον προοδευτικό χώρο.

«Για εμένα προοδευτικό δεν είναι ούτε ο Πολάκης, ούτε ο Βαρουφάκης, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας κατηγορηματικά «άρα, δεν συνεργαζόμαστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν ορίζουμε τίποτα το προοδευτικό που έχει να κάνει με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα».

Σύμφωνα με την ευρωβουλευτή, μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος μπορεί να δώσει προοπτική στην παράταξη, «μακριά από εκείνους που ερμηνεύουν ως προοδευτική τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη».

Σημείωσε πάντως ότι χρειάζεται ένα ντιμπέιτ, όπου οι υποψήφιοι θα πάρουν θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις και σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών και να τοποθετηθούν όλοι αν θα δεχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα Σκόπια, εφόσον δεν έχουμε τέτοια δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πατριωτικό πρόσημο είναι καθοριστικό, όχι μόνο για το μέλλον της παράταξης αλλά και της χώρας», είναι η άποψη της κυρίας Καϊλή, για ένα θέμα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να στηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη της 5ης Δεκεμβρίου.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η αυξημένη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι καλό να επιστρέψουν και να μετέχουν ψηφοφόροι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ.





Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν μου δόθηκε το δικαίωμα για εξηγήσεις» λέει ο προϊστάμενος της 44χρονης καθηγήτριας που κατήγγειλε βιασμό

Ο Λαπόρτα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής των Μέσι και Ινιέστα στην Μπαρστελόνα

Για δήμαρχος Χαλανδρίου σκοπεύει να κατέβει ο Χάρης Ρώμας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης