Αρχιεπίσκοπος σε Παπανδρέου: «Ο δρόμος σου μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά παραγωγικός και δημιουργικός»

Αρχιεπίσκοπος σε Παπανδρέου: «Ο δρόμος σου μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά παραγωγικός και δημιουργικός»

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πανδημία, την κλιματική κρίση και το έργο της Εκκλησίας.

papandreou1
Συνάντηση με τoν υποψήφιο Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Γιώργο Παπανδρέου είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Οι δύο άνδρες συζήτησαν για την πανδημία, την κλιματική κρίση και το έργο της Εκκλησίας.

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την συγκίνησή του για την συνάντηση τονίζοντας ότι «αναφερθήκαμε στα μεγάλα θέματα της εποχής και μάλιστα με έναν τρόπο μακριά από αλλότριες σκοπιμότητες που ταλανίζουν πολλές φορές τον δημόσιο διάλογο. Θέματα γύρω από την πανδημία που έχει τεράστιες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις και που παραπέμπει στο μεγάλο ζήτημα της κλιματικής κρίσης που αποτελεί μία μεγάλη απειλή για την ανθρωπότητα». Μίλησε, επίσης, για το σημαντικό φιλανθρωπικό, αλλά και κοινωνικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία και απευθυνόμενος προς τον Αρχιεπίσκοπο υπογράμμισε ότι «η φωτισμένη στάση σας έχει δώσει ένα ουσιαστικό παράδειγμα προς την κοινωνία» και προσέθεσε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις συνεργασίες και στις συναποφάσεις που είχαν παλαιότερα με τον κ. Παπανδρέου σημειώνοντας πως «η συζήτησή μας ήταν διευρυμένη. Μιλήσαμε για την πανδημία, για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γλασκώβης, την ακρίβεια και την φτώχεια που απειλεί όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ελλάδα».

Αναφέρθηκε επίσης, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Εκκλησία, εξαιτίας της πανδημίας, στο κοινωνικό της έργο και κυρίως στην προσφορά και στην διανομή τροφίμων και στην λειτουργία των συσσιτίων. Ευχήθηκε στον κ. Παπανδρέου να είναι υγιής και να αγωνιστεί «τον αγώνα τον καλό και ο Θεός να τον φωτίσει, ώστε ο δρόμος του μπορεί να είναι δύσκολος, αλλά παραγωγικός και δημιουργικός».

Ειδήσεις σήμερα:

Πρεμιέρα για την αμερικανική «απόβαση» στην Αλεξανδρούπολη - Έφθασαν τα πρώτα ελικόπτερα

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Με συνέντευξη στο Anadolu λέει «αντίο» η Ολλανδή δημοσιογράφος στην Ελλάδα

Καταγγελία εργαζομένων ΣΤΑΣΥ για το δυστύχημα στον Ηλεκτρικό: Η ίδια μηχανή είχε εκτροχιαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης