Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα μας

Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά άλλο lockdown στη χώρα μας

Η ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ - «Χάνονται ζωές που διαφορετικά θα είχαν σωθεί», είπε για τους ανεμβολίαστους - Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: Υγειονομικός, κοινωνικός και εθνικός σαμποτέρ – «Πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου ο κ. Τσίπρας» - Δεν κλείνουν τα σχολεία διαμηνύει η κυβέρνηση - Δείτε βίντεο

vouli_mitsotakis_xr
Τη διαβεβαίωση πως η χώρα μας δεν θα ζήσει ξανά άλλο lockdown έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκηςκατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως όντως στην χώρα μας υπάρχει μία έξαρση της πανδημίας, ωστόσο τόνισε πως η κυβέρνηση επιλέγει να βαδίσει λαμβάνοντας μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ όπου καθίσταται απαραίτητο και με την προσπάθεια αύξησης του αριθμού των εμβολιασμών.

«Ένα ισχυρό κύμα με πενταψήφιους αριθμούς κρουσμάτων σε πολλές χώρες και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είμαστε αντιμέτωποι με ένα κύμα που χτυπάει όλη την Ευρώπη και με απώλειες», είπε χαρακτηριστικά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfl75yaqgkjl-sf)

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με εμφατικό τρόπο τις τέσσερις δράσεις της κυβέρνησης που είναι οι εξής:
Κλείσιμο
 • Πρώτον δεν θα ξαναϋπάρξει lockdown στην χώρα
 • Δεύτερον οι εμβολιασμένοι δεν θα επιβαρυνθούν με νέους περιορισμούς την ώρα που οι ανεμβολίαστοι πρέπει να προστατεύονται με ελέγχους και με περισσότερα τεστ.
 • Τρίτον η διαρκής ενίσχυση του ΕΣΥ ιδίως στις περιφέρειες που πιέζονται. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να προσθέσουμε ανθρώπινους πόρους στο ΕΣΥ, εκεί που έχουμε ελλείψεις, εφόσον χρειαστεί θα επιτάξουμε και υπηρεσίες και προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έχει την απόλυτη εξουσιοδότηση να κινηθεί νωρίτερα.
 • Τέταρτον η συνεχής ενίσχυση του ρυθμού των εμβολιασμών».
ko-nd-05
Η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ έγινε στην αίθουσα της ολομέλειας προκειμένου να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των βουλευτών.
Ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση στους βουλευτές της συμπολίτευσης λέγοντας πως πρέπει να μεταφέρουν το μήνυμα στην κοινωνία πως το εμβόλιο σώζει ζωές και αυτή την στιγμή στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται ανεμβολίαστοι. «Χάνονται κάθε μέρα ζωές ανθρώπων που θα είχαν σωθεί διαφορετικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα 200.000 ραντεβού που κλείστηκαν το τελευταίο διάστημα για την 1η δόση και στα 300.000 ραντεβού για την τρίτη -αναμνηστική- δόση του εμβολίου έναντι της Covid-19.  «Η τρίτη δόση έχει ανοίξει πλέον για όλους μας, είναι πάρα πολύ σημαντικό οι συμπολίτες να σπεύσουν να την κάνουν, ώστε να ενισχύσουμε το τείχος ανοσίας και να οδηγήσουμε στην αποσυμφόρηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η προσωπική ευαισθητοποίηση του καθενός από εμάς.

Για την οικονομία

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός πέρασε σε θέματα που αφορούν στην οικονομία λέγοντας πως εντός του 2022 θα υπάρξει και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. Παράλληλα σημείωσε πως το κράτος συνέβαλε στην στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είπε δε πως η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται μάλιστα με πολύ μεγαλύτερο ρυθμό απ' ό,τι αναμενόταν.

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στην μείωση της ανεργίας.  «Δεν υπάρχει άλλη πολιτική για την μείωση των ανισοτήτων από το να προσφέρεις δουλειά», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «σπάνια κυβέρνηση έπρεπε να αναμετρηθεί με τόσο πολλαπλά στοιχήματα. Από την πρόκληση να μεταρρυθμιστεί η χώρα και να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές έως τις επιβουλές της Τουρκίας» για να συμπληρώσει με νόημα: «και όμως τα καταφέραμε όλοι μαζί. Σήμερα οι πολίτες πληρώνουν λιγότερους φόρους, λιγότερο ΕΝΦΙΑ, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Έστω και οριακά αυξάνεται ο κατώτατος μισθός και θα υπάρξει και νέα αύξηση του εντός του 2022. Κατά την διάρκεια της πανδημίας το κράτος ανέλαβε το κόστος όλων όσοι δεν δούλευαν. Άνοιξε τα ταμεία του και έτσι οικονομία, κοινωνία και ΕΣΥ έμειναν όρθια. Η χώρα μας σήμερα αποτελεί προορισμό ξένων επενδύσεων, που αυξάνουν τον δημόσιο πλούτο, κρατούν στην χώρα μας και επαναπατρίζουν επιστήμονες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Είναι σημαντικό όταν διαπιστώνουμε τα πρώτα βήματα αναστροφής του brain drain, που τόσο πλήγωσε την χώρα μας. Κολοσσοί όπως η Pfizer, η Microsoft είναι εδώ, αυτή η ανάπτυξη οδηγεί ήδη σε απτά αποτελέσματα: 2 δισ. ευρώ θα φέρει στα ταμεία του Κράτους η παραχώρηση της Εγνατίας. Μία κουβέντα για την ΔΕΗ. Όσοι διαχειρίστηκαν το χαρτοφυλάκιο γνωρίζουν την κατάσταση, που παραλάβαμε την ΔΕΗ, η αγορά έχει σχεδόν προεξοφλήσει την χρεοκοπία της, σήμερα άντλησε 1, 35 δισ. ευρώ και η μετοχή της είναι στα 9 ευρώ. Η ΔΕΗ είναι ισχυρή για να γίνει εθνικός και βαλκανικός πρωταγωνιστής στην πράσινη μετάβαση. Ναι η Ελλάδα αλλάζει, το φωνάζει το Ελληνικό, ο ΒΟΑΚ, η εκτίναξη των υποδομών συνεχίζεται» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

mitsotakis-ko-nd-5


Για τις διεθνείς εξελίξεις

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αλλάζοντας θέματα μίλησε για την γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας, σημειώνοντας πως η παρούσα κυβέρνηση είναι αυτή που καθιέρωσε τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα. «Η Ελλάδα έγινε κόμβος της περιοχής» είπε ο πρωθυπουργός με τους βουλευτές της ΝΔ να τον χειροκροτούν.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις διεθνείς συμφωνίες σε διπλωματικό αλλά και αμυντικό επίπεδο (συμφωνίες με Γαλλία και ΗΠΑ), λέγοντας πως όλοι οι καλόπιστοι πολίτες αναγνωρίζουν πως είναι σημαντικά βήματα. «Η ενίσχυσή μας δηλώνει την ετοιμότητά μας να υπερασπιστούμε την εθνική μας κυριαρχία», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

ko-nd-051


Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως δεν είχε πρόθεση να αναφερθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας το γεγονός πως επέλεξε να επισκεφτεί το Ιπποκράτειο νοσοκομείο χωρίς να αναφερθεί σε πόσες κλινικές είχε επί της διακυβέρνησής του και πόσες έχει τώρα.

«Ο αρχηγός τού ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να ανοίξουν τα σχολεία, όταν έκλειναν και να κλείσουν όταν άνοιγαν. Συνεχίζει να βάζει τρικλοποδιές και παγίδες στην διαχείριση της πανδημίας».

«Πρέπει πάντα να διατηρούμε την ίδια προσήλωση στους εθνικούς μας στόχους έως τις εθνικές εκλογές του 2023. Συναντάμε την αποδοχή των πολιτών, την πάντα καλοδεχούμενη κριτική τους, συναντάμε και τα απολύτως λογικά συναισθήματα της ανασφάλειας σε καιρούς μεγάλων αλλαγών».

Ο πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ το κόμμα του ψέματος. «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτισμικό, αισθητικό και αξιακό χάσμα και η εκτίμησή μου δικαιώνεται κάθε μέρα». Εξελίσσεται στο κόμμα του ψέματος που λέει «όχι σε όλα» και «ναι στο τίποτα». Συνέχισε δε λέγοντας πως «εξελίσσεται σε, λυπάμαι που θα το πω, σε υγειονομικό, κοινωνικό και εθνικό ενίοτε σαμποτέρ».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε τις αμυντικές συμφωνίες, αλλά ούτε και μέτρα στήριξης της κοινωνίας. «Ο κ. Τσίπρας τολμώ να πω πως γίνεται πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου σε όλα τα επίπεδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.


Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό. «Θέλω να καταγγείλω σε αυτό το βήμα την χυδαία ψεύδη ύποπτων κύκλων για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα», είπε. Οι αντίπαλοί μας κρίθηκαν ως κυβέρνηση σε εκλογές τρεις φορές και καταδικάστηκαν τρεις φορές, είπε.

Τέλος ο πρωθυπουργός παρέθεσε μία σειρά ενεργειών τις οποίες χαρακτήρισε προοδευτικές.

Όπως είπε:

 • Προοδευτικό είναι το gov.gr,
 • το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, διπλασιασμένο
 • η μείωση της ανεργίας
 • να μειώνεις τελικά τις ανισότητες,
 • οι πράσινες πολιτικές
 • να μειώνεις τους φόρους
 • να προστατεύεις το εισόδημα από τις ανατιμήσεις
 • να φέρνεις ξένα κεφάλαια
 • να υπερασπίζεσαι και να αναδεικνύεις περήφανα την χώρα σου στον κόσμο

Σημειώνεται πως κατά την έναρξη της ομιλίας του είπε, πως επιτέλους η Κ.Ο. συνεδριάζει δια ζώσης και όχι μόνο διαδικτυακά όπως συνέβαινε τόσο καιρό και συμπλήρωσε: «δεν μπορώ να αφήσω ασχολίαστη την επιλογή ορισμένων συναδέλφων να καθίσουν σε συγκεκριμένα έδρανα. π.χ. ο υπουργός Εργασίας κάθεται εκεί που κάθεται παραδοσιακά το ΚΚΕ» προκαλώντας γέλια στην αίθουσα.

Ολόκληρη η ομιλία του πρωθυπουργού:Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού 

Στις 17:30 ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Υπουργό Βιομηχανίας και Προηγμένης Τεχνολογίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 20:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Mark Rutte, στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ειδήσεις σήμερα:

Σεραφείμ για ιερείς κατά του εμβολιασμού: Είναι αδελφοκτόνοι και δεν έχουν θέση στην Εκκλησία

Κρούσματα κορωνοϊού: Πρόβλεψη Θωμαΐδη για πάνω από 8.000 σήμερα

Σε Βαλκάνια και Κύπρο ταξίδευε με τις ανήλικες αθλήτριες ο 35χρονος προπονητής του τένις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης