Δύο φορές θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022, είπε ο Μητσοτάκης στο Mega

Δύο φορές θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022, είπε ο Μητσοτάκης στο Mega

Απέκλεισε νέο lockdown - Τόνισε ότι είναι απαραίτητη η τρίτη δόση εμβολιασμού - Είπε ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού συναντά «τείχος άρνησης» από σκληρές μειοψηφίες -Πολύ δύσκολη η εφαρμογή εισόδου με τεστ στις εκκλησίες - Επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022 - Η ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική - «Στρατηγική ήττας του ΣΥΡΙΖΑ», τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης

mitsotakis-synenteuksi55
Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού ανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Μέγκα», ενώ επανέλαβε την κυβερνητική θέση ότι από την στιγμή που υπάρχει η επιλογή του εμβολίου, δεν πρόκειται να υπάρξει νέο lockdown, παρά την αύξηση των κρουσμάτων. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για την μη επιβολή υποχρέωση τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες, μίλησε για προσπάθεια «πολιτικοποίησης» της υπόθεσης, για να προσθέσει ότι ένα τέτοιο μέτρο θα αποδεικνυόταν πρακτικά ανεφάρμοστο. 

«Έχουμε περισσότερα κρούσματα, διότι κάνουμε τεστ σε αριθμό - ρεκόρ», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να συζητηθεί η πρόταση του Νίκου Φίλη να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από το εξάμηνο. 

Σε σχέση με την πρόταση Τσίπρα για είσοδο με πιστοποιητικό ή τεστ  στις εκκλησίες, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικοποιεί την υπόθεση της πανδημίας και πρόσθεσε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως αδύνατο να ελεγχθεί κάτι τέτοιο, ενώ θα ετίθετο ζήτημα και για τα σούπερ μάρκετ ή τα φαρμακεία. 




Ο πρωθυπουργός είπε ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, όπως φάνηκε και από τους υγειονομικούς, έχει όρια , καθώς έχει αποδειχθεί ότι υπάρχει ένα «τείχος άρνησης» που υψώνεται από μειοψηφίες.

Κλείσιμο
Τι θα πει επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής; αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης σχετικά με την γνωστή πρόταση Τσίπρα , προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες δεν πρέπει να εμπλέκονται από τα κόμματα στην πολιτική αντιπαράθεση. 



Για την κλιματική κρίση 

Πρέπει να κάνουμε κάτι για το μέλλον των παιδιών μας, είπε ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην απολιγνιτοποίηση, την ηλεκτροκίνηση και στις άλλες πολιτικές για «πράσινη μετάβαση». Διαβεβαίωσε ότι θα δημιουργηθούν πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας σε περιοχές όπως η δυτική Μακεδονία, με τις επενδύσεις που θα έλθουν μετά από την κατάργηση της χρήσης του λιγνίτη. 

Αναφερόμενος στην απουσία Ερντογάν από την διάσκεψη για το κλίμα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι πολύ πίσω στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

Για την ελληνογαλλική συμφωνία

Διακαής πόθος όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν μία τέτοια συμφωνία, είπε ο πρωθυπουργός. «Είναι ένα βήμα σημαντικό και για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», είπε για να προσθέσει ότι η επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας θωρακίζει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δυνατότητα. 
«Δεν συμφωνούσαμε πάντοτε με την κα Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά», τόνισε, για να προσθέσει ότι «αν καταφέρουμε να τα βρούμε μετην Τουρκία, δεν θα το οφείλουμε σε κανέναν τρίτο». 



Για την συμφωνία των Πρεσπών

Οι συμφωνίες γίνονται από κράτη, όχι από κυβερνήσεις, είπε ο πρωθυπουργός σχολιάζοντας την παραίτηση Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κύρωση των μνημονίων που την συνοδεύουν θα γίνει όταν πρέπει. «Ελέγχουμε την τήρηση της συμφωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Για τη ΔΕΗ και την ΑΜΚ

Παραλάβαμε τη ΔΕΗ σε κακή κατάσταση και σήμερα έχουμε μία ισχυρή ΔΕΗ, επισημαίνοντας την απολύτως επιτυχή έκβαση της ΑΜΚ. 

Για την ακρίβεια  τους αγρότες και τους μισθούς
 
Σχέδιο για την επιστροφή  του ειδικού φόρου κατανάλωσης για τους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και τους νέους αγρότες προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, είπε ότι θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, πέραν εκείνης του 2%  που προβλέπεται για την 1-1-2022.

Για την αστυνόμευση και την ασφάλεια 

Η δική μας δουλειά είναι να γίνει καλύτερη η ΕΛ.ΑΣ, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο περιστατικό  με τον θάνατο Ρομά στο Πέραμα, ανέφερε ότι όταν γίνονται λάθη, αυτό λειτουργεί ως καταλύτης για αλλαγές, όπως συνέβη με τις αστοχίες της ΕΛ.ΑΣ στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε, χωρίς να τον κατονομάσει,  σε μία φράση που είχε χρησιμοποιήσει ως πρωθυπουργός ο πατέρας του, το 1992 - «το κράτος είστε εσείς», είχε πει απευθυνόμενος σε αστυνομικούς- για να επισημάνει ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο - «κακώς είχε επιπωθεί τότε έτσι»», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις εκλογές 

«Πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις, οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να πετύχει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική, αλλιώς θα πάει σε δεύτερες εκλογές. «Η στρατηγική της «προοδευτικής διακυβέρνησης είναι στρατηγική ήττας», είπε ο πρωθυπουργός για τον Αλέξη Τσίπρα , τονίζοντας ότι συνιστά παραδοχή ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος. 





Ειδήσεις σήμερα:

Η Τζόυς Ευείδη για τις δηλώσεις του Ξιαρχό: «Εγώ είμαι από τη θέση της χοντρής, το ζω και πάνω στη σκηνή»

Κορωνοϊός: Μέτρα από το Σάββατο και ενίσχυση του ΕΣΥ - Βαρύ «φορτίο» με 12.000 κρούσματα και 700 εισαγωγές σε 48 ώρες


Με βουλευτές και εργαζόμενους συνομίλησε στο εντευκτήριο της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης