Χριστοδουλάκης από την προσύνοδο των Σοσιαλιστών: Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης

Χριστοδουλάκης από την προσύνοδο των Σοσιαλιστών: Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης

Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής τόνισε από τις Βρυξέλλες ότι «είναι ώρα να δράσουμε με ευρωπαϊκό συντονισμό, καθώς μόνο όλοι μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί»

manolis_christodoulakis
Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης, τόνισε σε δήλωσή του, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μετά την προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης όπως είπε, οι Σοσιαλιστές πρέπει «να διαμορφώσουμε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα θέσει ξανά ως κυρίαρχα προτάγματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων».

Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης»

Ολόκληρη η δήλωση του Μανώλη Χριστοδουλάκη
«Εκπροσωπώντας την Φώφη Γεννηματά στην Προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, τόνισα πως εμείς οι Σοσιαλιστές πρέπει να δώσουμε τέλος στις πολιτικές της λιτότητας και της συντήρησης. Να διαμορφώσουμε ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα που θα θέσει ξανά ως κυρίαρχα προτάγματα τη βιώσιμη ανάπτυξη, το κοινωνικό κράτος και την κοινωνική συνοχή, και την καταπολέμηση των ανισοτήτων».

«Nα αναθεωρηθεί ριζικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης»
Στην τοποθέτησή του στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, αρχικά μετέφερε τον χαιρετισμό της προέδρου Φώφης Γεννηματά, που όπως εξήγησε δεν παρίσταται για λόγους υγείας, όπως επίσης και την αισιοδοξία της ότι με την νίκη του Όλαφ Σόλτς, αρχίζει μια νέα εποχή για την Σοσιαλδημοκρατία στην Ευρώπη.
manolis_christodoulakis
Κλείσιμο

Όπως είπε στη συνέχεια ο Μανώλης Χριστοδουλάκης «όμως αυτό πρέπει να αποτυπωθεί με νέες πολιτικές πρωτοβουλίες. Με περισσότερη Ευρώπη, βάρος στην ανάπτυξη, με ισχυρό κοινωνικό κράτος, με πολιτικές που μειώνουν τις ανισότητες. Είναι και πάλι η ώρα μας, αρκεί να τολμήσουμε, να ανταποκριθούμε στις νέες προκλήσεις.

Είναι ώρα δράσης για να αποτελέσουν οριστικά παρελθόν οι πολιτικές της λιτότητας, να αναθεωρηθεί ριζικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, να μονιμοποιηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης.



Είναι ώρα να δράσουμε με Ευρωπαϊκό Συντονισμό για να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες της αύξησης των τιμών της ενέργειας, που πυροδοτεί πληθωρισμό και πλήττει τους Ευρωπαίους πολίτες. Ο καθένας χωριστά δεν μπορεί, μόνο όλο μαζί θα είμαστε αποτελεσματικοί.

Τέλος επισημαίνω την ανάγκη να αντιμετωπισθεί από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση η Τουρκική επιθετικότητα, που απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο».


Ειδήσεις σήμερα:

Η «επανάσταση» της Μάιλι Σάιρους: «Καίει» το σουτιέν, δηλώνει πιο ελεύθερη από ποτέ και τραγουδάει σαν... άντρας

Σάκκαρη: «Μέχρι τη Μελβούρνη θα έχω κάνει και την τρίτη δόση του εμβολίου»

Μητσοτάκης: «Το φθηνό ρεύμα της βόρειας Αφρικής, εναλλακτική πηγή ενέργειας μέσω Ελλάδας για την Ευρώπη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης