ΚΙΝΑΛ: «Οι εσωκομματικές εκλογές θέλουμε να είναι καθαρά πολιτικές», λέει η Φώφη Γεννηματά

ΚΙΝΑΛ: «Οι εσωκομματικές εκλογές θέλουμε να είναι καθαρά πολιτικές», λέει η Φώφη Γεννηματά

Επισημαίνει την προσπάθεια να μην αποκλειστεί κανένας από τους υποψηφίους - Τι λέει για τις ανατιμήσεις, την πανδημία, αλλά και για τις πρόωρες εκλογές

Fofi_Gennimata_APEMPE_17_03_2021
Η εσωκομματική εκλογική διαδικασία «θέλουμε να είναι βαθιά πολιτική και όχι με προσωπικές διενέξεις», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ για την επερχόμενη αναμέτρηση, ενώ πρόσθεσε ότι «θέλουμε να ξαναγίνουμε ελκυστικοί».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «αυτό που ενδιαφέρει είναι να έχουμε μία ανοιχτή, μαζική διαδικασία τηρώντας και το καταστατικό. Προσπαθήσαμε να μην αποκλείσουμε κανέναν από τους υποψηφίους με βάση το καταστατικό, γιατί θέλουμε την πιο δημοκρατική και συμμετοχική διαδικασία. Στην κάλπη λοιπόν στις 5 Δεκεμβρίου θα κριθούν τα πράγματα. Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν».

Μιλώντας για τις ανατιμήσεις, η κ. Γεννηματά ανέφερε πως «χτυπούν το εισόδημα της μέσης ελληνικής οικογένειας. Δεν έχουμε ρυθμίσεις για τις επιχειρήσεις που έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα στην ανταγωνιστικότητά τους και αναγκάζονται να μετακυλήσουν τα βάρη στους καταναλωτές και δεν υπάρχουν καθόλου μέτρα και ανακοινώσεις για τους αγρότες που έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ υψηλό κόστος που τους έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα».

Αναφερόμενη στην πανδημία αλλά και τις νέες «ελευθερίες» των εμβολιασμένων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής είπε πως, «αν δεν υπάρξουν αποτελεσματικοί έλεγχοι των μέτρων που εξαγγέλλονται γιατί δεν το έχει κάνει μέχρι τώρα και δεν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, που έχουν παγώσει, τότε είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλο ρίσκο. Η πανδημία είναι εδώ, το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι στο κόκκινο. Δεν έχουν κάνει τίποτα να το στηρίξουν. Έχουν αυξηθεί πολλοί οι άνθρωποι που προσφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα σε βάρος του δημοσίου, γιατί υπήρχε πρόβλημα στην πρόσβαση, τα νοσοκομεία δεν είναι εύκολο να τα προσεγγίσεις, υπολειτουργούσαν λόγω του Covid».

«Τώρα είναι η ώρα για το Κίνημα Αλλαγής να κάνει το βήμα μπροστά και το άλμα που περιμένουμε γιατί μας αξίζει», δήλωσε η κ. Γεννηματά μιλωντας για την αύξηση των δυνάμεων σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη. Κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση πως με τις πολιτικές της χτυπά τη μεσαία τάξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, δεν μπορεί ούτε ως αντιπολίτευση.

Η πρόεδρος του Κινήματος πρόσθεσε ότι παρά την πανδημία «οι συνθήκες θα μας βοηθήσουν και θα μας επιτρέψουν τον πολιτικό διάλογο να τοποθετηθούν όλοι για τις απόψεις τους, τι σημαίνει συνεργασίες στον τόπο, τις προγραμματικές μας επεξεργασίες για το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο και το αφήγημα που έχω παρουσιάσει».

Όταν ρωτήθηκε αν βλέπει πρόωρες εκλογές, η κυρία Γεννηματά δεν τις απέκλεισε λέγοντας ότι οι πολιτικές του κ. Μητσοτάκη φέρνουν τις εθνικές εκλογές πιο κοντά. «Γι’ αυτό ζήτησα την επίσπευση των δικών μας διαδικασιών για να ασχοληθούμε με την κοινωνία και τη χώρα», σημείωσε.

Ειδήσεις σήμερα

Σαουδική Αραβία: Δέκα τραυματίες από δύο επιθέσεις με drone σε αεροδρόμιο

Κατέληξαν 65 ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμανία - Σχεδόν 9.000 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο

Καιρός: Με βροχές, καταιγίδες και ισχυρά μποφόρ συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Αθηνά»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης