Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κάνει εξαγγελίες για όλη την κοινωνία

Οικονόμου: Ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ θα κάνει εξαγγελίες για όλη την κοινωνία

Στο επίκεντρο της προσοχής της κυβέρνησης είναι οι νέοι, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος - Μίλησε για πανδημία, ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού και το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων - Δείτε βίντεο

oikonomoy-arhro
Με την πορεία της πανδημίας και την οικονομία, ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Δεκαεννιά μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας και παρότι ο ιός επιμένει είμαστε σε θέση να ανοίξουμε βήμα. Είμαστε σε θέση να το πράξουμε γιατί με σχεδιασμό και σώφρονες επιλογές κρατήσαμε τη χώρα υγειονομικά, οικονομικά και κοινωνικά όρθια. Με πολιτικές ενίσχυσης του ΕΣΥ και στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τώρα με πολιτικές και πυρήνα το ΕΣΥ, τον εμβολιασμό και το αρτιότερο κράτος μπορούμε να περιορίσουμε περαιτέρω την πανδημία. Η πορεία στο επόμενο διάστημα δεν θα είναι ανέφελη. Η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις και οι αναταράξεις προκαλούν ανησυχία στους πολίτες», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Στην ομιλία του Πρωθυπουργού οι νέοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο. Και φυσικά θα υπάρχουν μέτρα και εξαγγελίες για το σύνολο της κοινωνίας. Στόχος είναι, τα πλεονεκτήματα και το όφελος, από μια Ελλάδα που αλλάζει και αναπτύσσεται με πρωτόγνωρους ρυθμούς, να φτάσουν σε όλους με δικαιοσύνη και ταχύτητα. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που στηρίζεται στα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Με ευαισθησία, με ανθρωπιά, με λογική και με σύνεση, προχωράμε σταθερά στην Ελλάδα της επόμενης μέρας. Και οι πολίτες ξέρουν ότι θα είμαστε δίπλα τους και δεν θα αφήσουμε κανένας να μείνει πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα σχολεία είπε ότι οι νέοι πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην προσπάθεια απέναντι στην πανδημία. Κάλεσε τους πάντες να συμβάλλουν να μείνουν ανοικτά τα σχολεία με δύο βασικές προϋποθέσεις τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας. «Οι μαθητές και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο τις επιπτώσεις της απουσίας από το σχολικό περιβάλλον. Οι νέοι άνθρωποι αυτής της χώρας πλήρωσαν βαρύ τίμημα στην εθνική προσπάθεια για την προστασία της ζωής και της Πατρίδας από την πανδημία. Ως Κράτος και ως κοινωνία τους οφείλουμε ευγνωμοσύνη. Τους οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να στηρίξουμε ολόψυχα και με κάθε μέσο την επιστροφή στις τάξεις.

Στην προσπάθεια αυτή καλούμε να συνδράμουν όλοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ο εμβολιασμός και η ευλαβική τήρηση των μέτρων είναι οι δύο βασικές προϋποθέσεις. Διαβεβαιώνουμε την κοινωνία ότι θα στηρίξουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο το άνοιγμα των σχολείων και την δια ζώσης διδασκαλία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δείτε το briefing:



Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Οικονόμου είπε πως δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης να γίνουν το επόμενο διάστημα ανακοινώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού. «Αν δουλέψουμε όλοι σωστά θα πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα μας θωρακίσουν έναντι της πανδημίας», είπε. Επιπλέον, ο κ. Οικονόμου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθούν κίνητρα ανάλογα με την «κάρτα Ελευθερίας» και στους εφήβους άνω των 12 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν.

Ερωτηθείς για το θέμα και πως σκέφτεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους επίορκους, είπε ότι έχουν ψηφιστεί ήδη κάποια μέτρα με πρόστιμα και πειθαρχικές διαδικασίες και προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις. «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι απαιτείται για να αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε.

Ειδήσεις σήμερα

Πέθανε ο Γκας Πορτοκάλος - Ο αγαπημένος Έλληνας μπαμπάς από το «Γάμος αλά ελληνικά»

Κορωνοϊός: Αποκλιμάκωση παρουσιάζουν τα κρούσματα - Ανησυχία για τους νέους

Σφίγγει ο κλοιός των ερευνών για τους εικονικούς εμβολιασμούς - Στον Παλαμά Καρδίτσας κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης