Αύριο η ανακοίνωση για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας – Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Αύριο η ανακοίνωση για τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας – Επικρατέστερος ο Χρήστος Στυλιανίδης

Η ανακοίνωση του προσώπου που θα αναλάβει το νεοσύστατο υπουργείο θα γίνει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – Θα γίνει η ορκωμοσία του νέου επικεφαλής αλλά και ενδεχομένως ενός υφυπουργού

giannis_oikonomou
Αύριο Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021, στις 11:30 το πρωί θα γίνει η ανακοίνωση των αποφάσεων του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την ολοκλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Η ενημέρωση θα γίνει δια ζώσης, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν να βρίσκονται στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στις 10:30, για να υποβληθούν σε rapid test για την είσοδό τους στην αίθουσα του μπρίφινγκ.


Επικρατέστερος για το αξίωμα ο Χρήστος Στυλιανίδης


Η ορκωμοσία του νέου υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναμένεται αύριο, χωρίς να αποκλείεται και ο ορισμός υφυπουργού, που θα τον επικουρεί στον επιχειρησιακό τομέα της αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών.

Τις τελευταίος ώρες επικρατέστερος για το αξίωμα του νέου υπουργού φέρεται να είναι ο Κύπριος πολιτικός Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος διετέλεσε στο πρόσφατο παρελθόν (2014–2019) Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αντικείμενο την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων και τον τελευταίο χρόνο είναι άμισθος σύμβουλος του Έλληνα αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.


Ο κ. Στυλιανίδης είναι 63 ετών, έχει σπουδάσει στη Σχολή Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και στο παρελθόν έχει εκλεγεί βουλευτής και ευρωβουλευτής με το δεξιό κόμμα Δημοκρατικός Συναγερμός με το οποίο συμπορεύτηκε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν. Νωρίτερα και όσο σπούδαζε στην Ελλάδα είχε σχέσεις με τη Νεολαία του ΚΚΕ Εσωτ., ενώ μετέπειτα στην Κύπρο κατασσόταν στους προερχόμενους από την Κεντροαριστερά νέους πολιτικούς, καθώς είχε συνεργαστεί και με τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη στην προσπάθεια ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Στυλιανίδης ήταν ο εμπνευστής της δημιουργίας του RescEU, του κοινού ευρωπαϊκού αποθεματικού μέσων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Πορτογαλία το 2017, όταν και ανέλαβε την πρωτοβουλία ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων από Νοέμβριο 2014 έως Δεκέμβριο 2019. Στο διάστημα αυτό, κλήθηκε να διαχειριστεί μια σειρά σημαντικών κρίσεων, ενώ επίσης ήταν υπεύθυνος για το συντονισμό αντιμετώπισης του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία.



Ειδήσεις σήμερα:

Μίκης Θεοδωράκης: Το παρασκήνιο του συμβιβασμού για την κηδεία του στον Γαλατά Χανίων

Κορωνοϊός: 1.291 κρούσματα - Το 90,03% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι

Τουρκία: Εκνευρισμένος ο Ερντογάν με 10χρονο που έκοψε πρόωρα την κορδέλα σε εγκαίνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης