Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων - μονάδων φροντίδας από 16 Αυγούστου

Χατζηδάκης: Επ’ αόριστον αναστολή σε ανεμβολίαστους νοσοκομείων - μονάδων φροντίδας από 16 Αυγούστου

Ποια μέτρα θα τεθούν σε ισχύ - Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν, είπε ο υπουργός Εργασίας - Δείτε βίντεο

xatzidakis-giatroi-anastoli
Για τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 16 Αυγούστου αναφορικά με τους ανεμβολίαστους μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, «πέρασε η νομοθετική ρύθμιση για υποχρεωτικότητα εμβολιασμών στα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και αναπήρων. Το μέτρο προχώρα από 16 Αυγούστου και μετά θα τίθενται σε αναστολή όσοι δεν εμβολιάζονται και με απόφαση του υπουργού Υγείας μπορεί να επεκτείνεται το μέτρο».

«Εγώ πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι θα εμβολιαστούν. Από τη μια πλευρά υπάρχουν οι απολύσεις ως θεωρητική προσέγγιση, από την άλλη η επιλογή να κάνουμε την προσευχή μας ‘Θεέ μου βοήθησε να φώτισε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάνε να εμβολιαστούν’. Δεν είμαστε ούτε με τη μια προσέγγιση ούτε με την άλλη. Αν θέλαμε να μιλήσουμε για απολύσεις θα το κάναμε, αν θέλαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ (…) ‘καλό να εμβολιαζόμαστε άλλα όχι υποχρεωτικότητα’ τα πράγματα θα οδηγούνταν προς τα πίσω. Ακολουθούμε ευρωπαϊκό δρόμο» υπογράμμισε ο υπουργός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd9nznkqbf4p-sf)

Δίκτυο ηλεκτροδότησης

Για το δίκτυο ηλεκτροδότησης σημείωσε ότι πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ κάνουν επενδύσεις και έργα στην ενεργειακή υποδομή οι οποίες ήταν απαραίτητες, πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί. Πρόκειται για πολυμέτωπη προσπάθεια στην ενέργεια, για να μην καταρρεύσει η ΔΕΗ οποία και προχωρεί. «Προχωρούν οι επενδύσεις άλλα απαιτούν κάποιο χρόνο» διευκρίνισε.

«Η κυβέρνηση προωθεί πολιτική με επίκεντρο αφενός την απολιγνιτοποίηση αφετέρου την προώθηση των ΑΠΕ. Στη ΡΑΕ υπάρχει γιγαντιαία ουρά επενδυτών. Όλα αυτά δεν γίνονται από τη μια στιγμή στην άλλη» επισήμανε ο υπουργός Εργασίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Δάφνη: Στον ανακριτή σήμερα ο συζυγοκτόνος - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την κατάθεσή του

Επιχείρηση «Ελευθερία»: «Φουλάρουν» οι εμβολιασμοί μετά τον Δεκαπενταύγουστο - Ποιοι θα κάνουν τρίτη δόση

Καιρός: Έβδομη μέρα καύσωνα - 45άρια και σήμερα - Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης