Μητσοτάκης για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Θα έχουμε πολιτικό κόστος αλλά αναλαμβάνω την ευθύνη

Μητσοτάκης για Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Θα έχουμε πολιτικό κόστος αλλά αναλαμβάνω την ευθύνη

«Εδωσα πανελλήνιες εξετάσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης - Τι είπε σε Τσίπρα και Γεννηματά

5348337
«Όταν αγωνιζόμαστε να πείσουμε συμπολίτες μας να εμβολιαστούν δε διχάζουμε τους πολίτες» απάντησε ο Πρωθυπουργός στη δευτερολογία του προς την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ενώ απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, «λυπάμαι κύριε Τσίπρα που στο ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού κάνετε πίσω».

Απαντώντας και επί προσωπικού, «έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις γιατί όταν εγώ τέλειωνα το σχολείο ήταν απαραίτητες για να προσμετρηθεί στο βαθμό του απολυτηρίου» δήλωσε ο Πρωθυπουργός και τόνισε ότι «δεν είναι μια δημοφιλής απόφαση, είναι μια δύσκολη απόφαση, έχει και πολιτικό κόστος» η θέσπιση Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

«Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου» αντέτεινε ο Πρωθυπουργός και εγκάλεσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «γίνεστε εσείς εσείς ο καλύτερος χορηγός των κολεγίων». «Γιατί δεν τους λέτε να πάνε σε ένα δημόσιο ΙΕΚ;» ανέφερε ο Πρωθυπουργός για τους υποψήφιους, ζητώντας με φόντο την τεχνική εκπαίδευση να «ξαναχτίσουμε την αξιοπρέπεια της δουλειάς ασχέτως των τυπικών προδιαγραφών που τη συνοδεύουν». «Εξίσου αξιοπρεπής είναι οποιαδήποτε δουλειά σήμερα στη χώρα μας» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ υπεραμύνθηκε της μεταρρύθμισης, λέγοντας πως «θα έχουμε πολιτικό κόστος από αυτήν την επιλογή. Το αναλαμβάνω με θάρρος γιατί ξέρω ότι κάνουμε το σωστό για την επόμενη γενιά». Ταυτόχρονα, «εσείς που μιλάτε τόσο απαξιωτικά για τα κολέγια για ρωτήστε και τον κ. Φίλη που είναι δίπλα σας γιατί όταν κάνετε προσκλήσεις εκπαιδευτικών δεχόσασταν και τους αποφοίτους κολεγίων;» διερωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι «εισαχθούν σε αρχιτεκτονικές σχολές ,αλλά όχι στη σχολή της πρώτης προτεραιότητας γιατί το ίδιο το πανεπιστήμιο επέλεξε να βάλει τη βάση του 14» για όσους απέτυχαν στα συγκεκριμένα τμήματα, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «αν υπάρχουν κάποιες τόσο ειδικές περιπτώσεις που είναι πολύ λίγες εδώ πέρα είμαστε, αλλά δεν ακυρώνουμε τη συνολική μας επιλογή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής».

«Σήμερα συμφωνείτε ή όχι κάποιος που γράφει κάτω από 5 να μπαίνει στο δημόσιο πανεπιστήμιο ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Συμπλήρωσε ακόμη πως «για μένα οι πολλοί χαμηλοί βαθμοί είναι έλλειψη σεβασμού στην προσπάθεια των υπολοίπων» και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι με την αξιολόγηση, το μοναδικό σύγγραμμα, τη διεύρυνση του γνωστικού αντικειμένου του σχολείου και την περισσότερη ελευθερία στη σχολική διαδικασία.


Ειδήσεις σήμερα: 

Το σκεπτικό της Επιτροπής για τον εμβολιασμό των 12-14 - «Πηγή» νέων επιδημικών εξάρσεων τα παιδιά

Μύκονος: Δείτε βίντεο από κορωνοπάρτι σε σκάφος - Σαρώνουν οι έφοδοι του Λιμενικού

Έως και 195 ευρώ θα αυξηθεί ο κατώτατος μισθός το 2022
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης