Κατεχόμενα: Εγκαίνια με... σκηνοθεσία Ερντογάν και «Αλλάχ μπισμιλλάχ»

Κατεχόμενα: Εγκαίνια με... σκηνοθεσία Ερντογάν και «Αλλάχ μπισμιλλάχ»

Ο Ερντογάν κατηύθυνε σκηνοθετικά τις κάμερες - Για τον θεμέλιο λίθο, το νέο «προεδρικό» μέγαρο, ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι είδε τα σχέδια με τον Τατάρ 

erdo
Πέντε φορές είπε ο Τούρκος Πρόεδρος «Αλλάχ μπισμιλλάχ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) και οι παρευρισκόμενοι επιτόπου έκοψαν τις κορδέλες εγκαινιάζοντας το πλοίο-μουσείο στην παραλία της απόβασης των στρατευμάτων κατοχής το 1974, τον περιφερειακό δρόμο της κατεχόμενης Λευκωσίας, το κτήριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, το μετζίτ (χώρος θρησκευτικής λατρείας) του Μπιλάλ Αγά και τον κήπο στο Ελληνικό Γυμνάσιο Αμμοχώστου και τον θεμέλιο λίθο στο καινούργιο «προεδρικό μέγαρο».

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του «πανεπιστημίου» Ανατολής στην κατεχόμενη Λευκωσία. Ο Ερντογάν έδινε τον λόγο αλλά και κατηύθυνε σκηνοθετικά τις κάμερες στο τι να δείχνουν. Τις πλείστες φορές μίλησαν μόνο ή περισσότερο οι Τούρκοι αξιωματούχοι. Στο μετζίτ του Μπιλάλ αγά, ο «διευθυντής» του «τμήματος βακουφίων», Ισμαήλ Μπεντέρ ήταν εκεί αλλά δεν μίλησε.

Τα εγκαίνια του πλοίου μουσείου Ç 1974 έκαναν ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ και ο «υπέξ»  Ταχσίν Ερτουγρούλογλου ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν παρακίνησε τους νέους της Κύπρου να περιηγηθούν στο πλοίο.

Στα εγκαίνια του περιφερειακού δρόμου της κατεχόμενης Λευκωσίας ήταν ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Αντίλ Καραϊσμαήλογλου και η αντίστοιχη «υπουργός», Ρασμιγιέ Τσιαναλτάι. Ο δρόμος αυτός έχει μήκος 20 χλμ και όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος συνολικά 322 χλμ επαρχιακό δρόμο θα κατασκευάσουν ακόμα.

Για τα εγκαίνια του κτιρίου ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο Τούρκος Πρόεδρος συνδέθηκε με την τοποθεσία όπου χτίζεται το αντίστοιχο τμήμα όπου βρισκόταν ο Πρόεδρος του Γραφείου Ηλεκτρονικής Μεταρρύθμισης, Αλί Ταχά Κοτς και ο «πρόεδρος» της «διοικούσας επιτροπής» του ψευδοκράτους για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, Σουάτ Γιελντεενέρ.

Για τον κήπο στο Ελληνικό Γυμνάσιο είπε ότι είναι ένα από τα ομορφότερα πάρκα με πισίνα σε ολόκληρη την Κύπρο.

Για τον θεμέλιο λίθο, το νέο «προεδρικό» μέγαρο, ο Ταγίπ Ερντογαν είπε ότι είδαν τα σχέδια με τον Τατάρ χθες το βράδυ και τους αρχιτέκτονες. Περιμένει το συντομότερο, πρόσθεσε, και τα σχέδια για το νέο «κοινοβούλιο» που ανακοίνωσε χθες ότι θα κάνει στα κατεχόμενα.

Ειδήσεις σήμερα

Τζεφ Μπέζος: Σε 10 λεπτά και 18 δεύτερα πήγε στο διάστημα και γύρισε - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, λέει η Οργανωτική Επιτροπή

Μύκονος: Έφτασε και ο Αγουέρο, «έπεσαν πάνω» στον Ζορζίνιο οι Άγγλοι διεθνείς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης