Βορίδης: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σημαίνει κυρώσεις

Βορίδης: Υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σημαίνει κυρώσεις

Συγκρούστηκαν στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ

voridis
Σύγκρουση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών είχαν στην Βουλή οι Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Ζαχαριάδης με τον υπουργό Εσωτερικών να κατηγορεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διγλωσσία και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους ανεμβολίαστους αντί να τους πείσει.

«Να τους πείσουμε ότι πρέπει να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης ασκώντας κριτική για τις κυρώσεις.

«Εφόσον έχετε πει ναι στην υποχρεωτικότητα είναι δυνατόν να μην υπάρχει κύρωση για αυτόν που δεν τηρεί τη νομική του υποχρέωση;» απάντησε ο υπουργός για να προσθέσει: «Είναι προφανές το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς. Δεν είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος να μπαίνει σε ΜΕΘ και να χειρίζεται ασθενή σε αυτή την κατάσταση; Εμείς λέμε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για φροντιστές ηλικιωμένων. Εμείς είπαμε ότι κύρωση είναι η αναστολή. Όλο αυτό θα εξειδικευθεί νομικά».

Πέραν αυτών ο κ. Βορίδης υπαινίχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί με διγλωσσία να «χαϊδέψει» τους αντιεμβολιαστές για να προσθέσει: «Είδατε ότι μαζεύτηκαν απ' έξω κάτι αντιεμβολιαστες και ότι πρέπει να απευθυνθείτε σε αυτό το συγκεκριμένο εκλογικό σώμα και προσπαθείτε να πατήσετε τώρα σε δύο βάρκες. Εμείς απέναντι σε αυτό έχουμε καθαρή θέση. Θέλετε να πάρετε κι εσείς καθαρή θέση για να το λήξουμε και να σταματήσετε;».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στην Κύπρο: Ακταιωρός πυροβόλησε και ανάγκασε σκάφος του Λιμενικού να αποσυρθεί

Ηλιούπολη: Στον ανακριτή σήμερα ο 3ος κατηγορούμενος για την υπόθεση - Ήταν πρώην της 19χρονης που την εξέδιδε

Ελληνικό: Οι πρώτες προπωλήσεις ακινήτων αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης