Μήνυμα Ερντογάν για την επέτειο του πραξικοπήματος: Νίκη του έθνους και της Δημοκρατίας η 15η Ιουλίου

Μήνυμα Ερντογάν για την επέτειο του πραξικοπήματος: Νίκη του έθνους και της Δημοκρατίας η 15η Ιουλίου

Οι δηλώσεις περί τρομοκρατικών ομάδων και η απειλή για νέες εκκαθαρίσεις - Το προκλητικό βίντεο στο οποίο κάνει αναφορά στην «απροσπέλαστη Ανατολική Μεσόγειο»

erdogan_main11
Με τον αέρα του σουλτάνου και εκπέμποντας μήνυμα ισχύος, σε μια περίοδο που η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε περιδίνηση, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε για τη συμπλήρωση των πέντε ετών από την απόπειρα πραξικοπήματος πως πρόκειται για μια νίκη του έθνους και της Δημοκρατίας.

Ξεκαθάρισε, σε κάθε τόνο, πως η αναζήτηση των προσώπων που υποκίνησαν το πραξικόπημα θα συνεχιστεί και πως θα υπάρξει τιμωρία. Μετά τη σειρά εκκαθαρίσεων, στην οποία είχε προχωρήσει και προχωρά ο Ερντογάν, ύστερα από την επεισοδιακή νύχτα της 15ης Ιουλίου του 2016, έκανε λόγο για τρομοκρατικές ομάδες που κρύβονται, απειλούν το έθνος και πρέπει να εντοπιστούν.


«Η 15η Ιουλίου είναι μια νίκη του έθνους, της εθνικής βούλησης, εκείνων που έχουν στην καρδιά τους τη Δημοκρατία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε μια ειδική τελετή στο κοινοβούλιο.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να υποτιμήσει τον ένδοξο αγώνα του έθνους τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος από το «τρομοκρατικό» Κίνημα Γκιουλέν.

Κλείσιμο
«Η 15η Ιουλίου, ημέρα ήττας του πραξικοπήματος, σηματοδοτεί για την Τουρκία την ημέρα Δημοκρατίας και εθνικής ενότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Σημείωσε, δε, πως εκείνη την ημέρα η δικαιοσύνη κέρδισε ενάντια στην καταπίεση.

Νέο προκλητικό βίντεο Ερντογάν: «Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη»

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη»... ανεβάζει και πάλι τους τόνους, χρησιμοποιώντας ρητορική προκλήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος, με ένα βίντεο, που θυμίζει... κινηματογραφική ταινία και που αναρτήθηκε για τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν ανέβασε στο, λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο που δείχνει τη Μάχη της Καλλίπολης, το Ορούτς Ρέις, το Μπαρμπαρός και άλλα ερευνητικά πλοία, την Αγιά Σοφιά.

Στο βίντεο, μάλιστα, αναφέρεται ότι η «Γαλάζια Πατρίδα είναι απροσπέλαστη».

«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη», επισημαίνεται ακόμη.

Ειδήσεις σήμερα

Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη από τα νησιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά στους Βουρλιώτες - Εκκενώνονται προληπτικά το Κοκκάρι και ξενοδοχεία

Κορωνοϊός: Στα 2.794 τα νέα κρούσματα - Tα 402 με μετάλλαξη Δέλτα και 215 με νοτιοαφρικανική έως τις 7 Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης