Νέο προκλητικό βίντεο Ερντογάν: «Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη»

Νέο προκλητικό βίντεο Ερντογάν: «Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη»

Βίντεο για τη συμπλήρωση πέντε ετών από την απόπειρα πραξικοπήματος

tayip-erdogan
«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη»... ανεβάζει και πάλι τους τόνους, χρησιμοποιώντας ρητορική προκλήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος, με ένα βίντεο, που θυμίζει... κινηματογραφική ταινία και που αναρτήθηκε για τη συμπλήρωση των πέντε χρόνων από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν ανέβασε στο, λογαριασμό του στο Twitter, βίντεο που δείχνει τη Μάχη της Καλλίπολης, το Ορούτς Ρέις, το Μπαρμπαρός και άλλα ερευνητικά πλοία, την Αγιά Σοφιά.

Στο βίντεο, μάλιστα, αναφέρεται ότι η «Γαλάζια Πατρίδα είναι απροσπέλαστη».

Κλείσιμο
«Η Ανατολική Μεσόγειος είναι απροσπέλαστη», επισημαίνεται ακόμη.

ΗΠΑ-ΕΕ εναντίον Τουρκίας για το άνοιγμα των Βαρωσίων - Στο τραπέζι το σενάριο επιβολής κυρώσεων

Την ανάληψη άμεσης δράσης ώστε οι ΗΠΑ να στείλουν ένα αποτρεπτικό μήνυμα, το οποίο θα έχει την απαραίτητη ισχύ για να αποθαρρύνει τον Ερντογάν να προχωρήσει στο άνοιγμα των Βαρωσίων, ζητούν οι γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις Βαν Χόλεν από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η επιστολή του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στάλθηκε εν όψει της επικείμενης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος Ερντογάν στην Κύπρο με αφορμή την 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές συνιστούν στον Λευκό Οίκο να αναλάβει ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, το οποίο θα περιλαμβάνει την απειλή κυρώσεων και θα είναι ικανό να ασκήσει πίεση εναντίον της Τουρκίας τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Ειδικότερα, ο κ. Μενέντεζ εκφράζει την ανησυχία του για την προσπάθεια ανατροπής των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και την προσπάθεια επέκτασης της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στην κατεχόμενη Κύπρο. Ως εκ τούτου, ζητά από τον πρόεδρο Μπάιντεν να διατυπώσει με σαφήνεια τις συνέπειες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Τουρκία εάν συνεχίσει να επιμένει στις προκλήσεις και τις παράνομες ενέργειες της.

«Το σχέδιο του προέδρου Ερντογάν να επισκεφθεί την κατεχόμενη από την Τουρκία Κύπρο στις 20 Ιουλίου, την επέτειο της παράνομης εισβολής της Τουρκίας στην Κύπρο, θα επιδεινώσει μόνο μια απαράδεκτη κατάσταση. Σας παροτρύνουμε να συνεργαστείτε με την ΕΕ για να καταστήσετε σαφές εκ των προτέρων ότι κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να υποστηρίξει την επανεγκατάσταση ή το άνοιγμα των Βαρωσίων θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολυμερείς κυρώσεις. Έχετε εστιάσει σωστά την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου. Οποιαδήποτε προσπάθεια του προέδρου Ερντογάν και της Τουρκίας να επανεγκαταστήσει ή να ανοίξει ξανά τα Βαρώσια θα αποτελέσει βαριά παραβίαση αυτών των αρχών».

Ειδήσεις σήμερα

Οι νέοι μεταφέρουν τη λοίμωξη από τα νησιά - Ποιες περιοχές μπαίνουν σε αυξημένη επιτήρηση

Σάμος: Μαίνεται η φωτιά στους Βουρλιώτες - Εκκενώνονται προληπτικά το Κοκκάρι και ξενοδοχεία

Κορωνοϊός: Στα 2.794 τα νέα κρούσματα - Tα 402 με μετάλλαξη Δέλτα και 215 με νοτιοαφρικανική έως τις 7 Ιουλίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης