Καραμανλής: Έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει μεγάλα έργα 3,2 δισ. ευρώ

Καραμανλής: Έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει μεγάλα έργα 3,2 δισ. ευρώ

Κόντρα μεταξύ Κώστα Καραμανλή και Χρήστου Σπίρτζη στην Ολομέλεια της Βουλής - «Στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ συμβασιοποιήθηκαν έργα κάτω από 800 εκατ. ευρώ»

karamanlis_kwstas_ax
Συμβάσεις μεγάλων έργων υποδομής που ξεπερνούν τα 3,2 δισ. ευρώ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η κυβέρνηση σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή.

Με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται η σύμβαση για την κατασκευή του βορείου άξονα του αυτοκινητοδρόμου κεντρικής Ελλάδας Ε – 65 και απαντώντας στην κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, είπε «δεν θέλω να μηδενίσω όσα έγιναν τα χρόνια της κυβέρνησής σας. Σας το είπε και ο πρωθυπουργός ότι όπου ήταν δυνατόν τα έργα συνεχίστηκαν. Όμως στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ συμβασιοποιήθηκαν έργα κάτω από 800 εκατ. ευρώ. Μέχρι σήμερα, στα 2 πρώτα χρόνια της κυβέρνησής μας συμβασιοποιήθηκαν έργα 3,2 δισ. ευρώ. Κάτω από 800 εκατ. ευρώ σε 4,5 χρόνια εσείς, τότε που παίζατε στα ζάρια την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και μετά εσείς γυρνούσατε με σκυμμένο κεφάλι και υπογράφατε μνημόνια. Αυτοί είστε. Εμείς είμαστε η παράταξη που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και υλοποιεί τα έργα που εσείς δεν μπορείτε».

Νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης τα μεγάλα έργα μένουν στάσιμα. Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα να αναφερθεί και στο πολύπαθο έργο Πάτρα – Πύργου για να εκτιμήσει ότι η υλοποίησή του θα γίνει από μια επόμενη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

Ειδήσεις σήμερα:

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών σε όσους δεν εμβολιάζονται


Covid - free διασκέδαση: Νυχτερινά κέντρα, κλειστά μπαρ και κινηματογράφοι μόνο για εμβολιασμένους - Ποιες πίστες ετοιμάζονται να ανοίξουν


Κοντά στις 3.000 σήμερα τα κρούσματα, λέει ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης