Γεννηματά: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται αναπτυξιακό άλμα

Γεννηματά: Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται αναπτυξιακό άλμα

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της συμπρωτεύουσας στην ανάκαμψη της οικονομίας

gennimata
Την κεντρική της ομιλία στη Θεσσαλονίκη οργάνωσε το βράδυ της Πέμπτης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία μαζί με κεντρικά στελέχη και βουλευτές του κόμματος επισκέπτεται τη συμπρωτεύουσα.

Η πρόεδρος του κόμματος, πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες – όταν και το επέτρεψαν οι υγειονομικές συνθήκες- περιοδείες σε περιοχές όλης της χώρας, παρουσιάζοντας την οριστική διαμόρφωση της πρότασης του κόμματος για το «πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο».

Στην ομιλία της η κ. Γεννηματά, υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο της Θεσσαλονίκης, στην ανάκαμψη της οικονομίας. Όπως είπε, «έχει ισχυρό πλεονέκτημα στην ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων έντασης γνώσης». Τόνισε, ότι οι προτάσεις, «λαμβάνουν υπόψη την ύπαρξη των πόρων συνολικά 70 δις ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, αλλά και της νέας ΚΑΠ. Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία. Η ευκαιρία να προχωρήσουμε στα έργα εκείνα που θα δώσουν «Αναπτυξιακή ταυτότητα» στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή, και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».



Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, τόνισε ότι «η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα «αναπτυξιακό άλμα», στην υποβαθμισμένη δυτική πλευρά της και μια «πράσινη ανάπλαση» στο επιβαρυμένο κέντρο της πόλης».

Αναφερόμενη και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν προχωρά ικανοποιητικά. Ενώ επανέλαβε ότι το Κίνημα Αλλαγής, ξεκινά καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών και της ενημέρωσης των πολιτών.

«Ο εμβολιασμός του πληθυσμού δεν προχωρεί ικανοποιητικά. Επιβάλλεται να αυξηθεί άμεσα. Επανειλημμένα έχουμε προτείνει, εκστρατεία ενημέρωσης, κινητές μονάδες και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς . Ο κ. Μητσοτάκης έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και είναι ώρα να την αναλάβει αντί να την μεταθέτει αλλού. Αντί να διχάζει και να απειλεί, οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην συνεννόηση και τη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πανδημίας. Το Κίνημα Αλλαγής ξεκινά καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών και ενημέρωσης των πολιτών», επεσήμε ακόμη.

Μιλώντας για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας πως, «δυο χρόνια τώρα, ο κ. Μητσοτάκης φτιάχνει μια Ελλάδα για λίγους, αδιαφορεί για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους, για τους μικρομεσαίους, για τους μη προνομιούχους που αυξάνονται, για τους νέους ανθρώπους. Οι ανισότητες διευρύνονται και οι αδικίες παγιώνονται. Στα δύο χρόνια το προσωπείο του μεταρρυθμιστή έπεσε. Ο δήθεν νεωτεριστικός εκσυγχρονιστικός λόγος έγινε απορρυθμιστική μανία και στροφή στο παρελθόν».


Ειδήσεις σήμερα: 

EURO 2020: Το Νησί…φλέγεται - Τρελοί πανηγυρισμοί σε όλη την Αγγλία για την πρόκριση στον τελικό

Μόσιαλος: Τα εμβόλια προστατεύουν επαρκώς από τη μετάλλαξη Δέλτα

Απολογία για νέα αδικήματα δίνει σήμερα ο Λιγνάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης