Νέα ηγεσία στην Αρχή για το «μαύρο» χρήμα: Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον εισαγγελέα που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή!

Νέα ηγεσία στην Αρχή για το «μαύρο» χρήμα: Καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον εισαγγελέα που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή!

Με ευρύτερη πλειοψηφία αποφασίστηκε από την κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η τοποθέτηση Βουρλιώτη, Καραγιάννη στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

epitropi_thesmon_vouli
Θετική γνώμη για την τοποθέτηση των δύο εισαγγελικών λειτουργών, Χαράλαμπο Βουρλιώτη και Παναγιώτη Καραγιάννη, στην ηγεσία της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες εξέφρασε η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βουρλιώτης ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαχειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις και συνέδεσε το όνομά του με την καταδίκη των μελών της Χρυσής Αυγής αλλά και με την αγόρευση κατά της έκδοσης στην Τουρκία των 8 αξιωματικών.

Υπο αυτά τα δεδομένα, αίσθηση προκάλεσε η στάση του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει τους δύο προτεινόμενους δικαστικούς λειτουργούς.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόφιλο Ξανθόπουλο η αρνητική ψήφος δεν αφορά τα πρόσωπα, για τα οποία όπως είπε το κόμμα του έχει θετική άποψη, αλλά τον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ανεξάρτητης αρχής. Πρόσθεσε ότι με πρόσφατες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο ο προιστάμενος της Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» επιλέγεται απ ευθείας από τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Από την άλλη πλευρά θετικά ψήφισαν ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

Να σημειωθεί ότι ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Χάρης Καστανίδης εξήγησε πως αν και το δικό του κόμμα διαφωνεί με τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο που επέφερε πρόσφατα η κυβέρνηση, θα αποτελούσε πράξη «δυσανάλογα άδικη» η καταψήφιση των δύο προτεινόμενων προσώπων. «Έχω εικόνα και για τα δύο πρόσωπα και γνωρίζω πολύ καλά τις αρετές τους» σημείωσε χαρακτηριστικά για να αναφερθεί στον «εξαιρετικό, νομικά και συμβολικά, τρόπο» που χειρίστηκε την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ο κ. Βουρλιώτης.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Βουρλιώτης, Καραγιάννης συνταξιοδοτήθηκαν στις 30 Ιουνίου από το δικαστικό Σώμα, και ο πρώτος θα τοποθετηθεί πρόεδρος της Αρχής ενώ ο δεύτερος, αναπληρωτής πρόεδρος.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ηράκλειο: 13χρονος στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ!

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κουλουράκια κανέλας και καπνιστό σολομό

Τεράστιες ουρές και σήμερα στο Σύνταγμα για ένα δωρεάν rapid test
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης