Τσιάρας για πρόωρες αποφυλακίσεις: Να εξετάζεται η φύση του εγκλήματος

Τσιάρας για πρόωρες αποφυλακίσεις: Να εξετάζεται η φύση του εγκλήματος

Αλλαγές στα ζητήματα που δημιουργούν ένταση και ανασφάλεια και δεν υπηρετούν το περί δικαίου αίσθημα, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

tsiaras_main_parlaiment
Την κατεύθυνση των επικείμενων αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα, ώστε να περιοριστούν οι πρόωρες αποφυλακίσεις βαρυποινιτών, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στη Βουλή.

Με παρέμβασή του στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου συζητείται ευρωπαϊκή οδηγία για την αυστηροποίηση του πλαισίου αντιμετώπισης του «μαύρου» χρήματος, αναφέρθηκε στη συζήτηση που έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα για την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα και τη διόρθωση των νόμων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που επέτρεψαν την πρόωρη αποφυλάκιση εγκληματιών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως για την εφ’ όρων απόλυση κρατουμένων θα πρέπει να εξετάζεται η βαρύτητα του εγκλήματος που έχουν διαπράξει, αλλά και επιπρόσθετα ζητήματα κινδύνου υποτροπής. «Οι εφ’ όρων απολύσεις ενδεχομένως θα πρέπει να ξανασυζητηθούν. Να εξετάζεται η φύση του εγκλήματος, αλλά και σε μια λογική του να μην βλέπουμε να επαναλαμβάνονται ακριβώς οι ίδιες συμπεριφορές την επόμενη της αποφυλάκισης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης οφείλει να σταθεί στην μέση δύο διαφορετικών αντιλήψεων: «μιας αντίληψης που διέπει όλα τα ευρωπαϊκά δικαιικά συστήματα που μιλούν για απομείωση ποινών και γρήγορη επανένταξη, η οποία δείχνει ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε το δικό μας σύστημα. Και από την άλλη η άποψη της κοινωνίας και του αισθήματος ανασφάλειας που έχει διατρανωθεί. Είναι επίσης και το ζήτημα ότι δεν ικανοποιείται το κοινό περι δικαίου αίσθημα».

«Θα πρέπει με αίσθημα ευθύνης να κάνουμε τις αλλαγές στα ζητήματα που δημιουργούν ένταση και ανασφάλεια και δεν υπηρετούν το περι δικαίου αίσθημα» εξήγησε ο υπουργός, καλώντας παράλληλα τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

ΠΟΥ: Να γίνονται τεστ στα σχολεία για να αποφευχθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Φωτιά στη Νέα Κηφισιά: Στις αυλές οι κάτοικοι, βοηθούν στην κατάσβεση (βίντεο + φωτό)

Πανελλαδικές εξετάσεις: Άνοιξε η εφαρμογή καταχώρισης κινητών για τη λήψη των αποτελεσμάτων με SMS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης