Υπουργείο Εργασίας: «Το ακαταδίωκτο» των μελών της ΑΑΔΕ νομοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Υπουργείο Εργασίας: «Το ακαταδίωκτο» των μελών της ΑΑΔΕ νομοθετήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ένα παρωχημένο σύστημα, υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Εργασίας

ergasias_ypoyrge_io
Κριτική για το ακαταδίωκτο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) έχει ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας προκλητική τη διάταξη του νομοσχεδίου για το νέο επικουρικό που απαλλάσσει τα μέλη του ΔΣ που θα διαχειρίζονται και θα επενδύουν στα χρηματιστήρια τις εισφορές των ασφαλισμένων, από κάθε «αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους»

Απαντώντας το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνει ότι «είναι προφανές σε όποιον διαβάσει το άρθρο 19 του νομοσχεδίου, τα μέλη του Δ.Σ. του ΤΕΚΑ διώκονται τόσο για δόλο, όσο και για βαριά αμέλεια. Πού είδε ο ΣΥΡΙΖΑ το ακαταδίωκτο;

Το άρθρο 19 του νομοσχεδίου άλλωστε ακολουθεί τη δομή του άρθρου 33 του Ν. 4389/16 (του ΣΥΡΙΖΑ) για την ΑΑΔΕ με μία διαφορά: στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπεται δίωξη για βαριά αμέλεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ άραγε έχει πολιτική αμνησία για όλα αυτά;

Για όλα τα υπόλοιπα που επαναλαμβάνονται στην ανακοίνωση ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: εμείς προωθούμε μια μεταρρύθμιση με βάση τις πετυχημένες πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλες τις προηγμένες χώρες του κόσμου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται ένα παρωχημένο και αποτυχημένο σύστημα που βρίσκεται στα όρια του. Οι πολίτες και η νέα γενιά μας παρακολουθούν και κρίνουν.



Ειδήσεις σήμερα

Αξιολόγηση εκπαιδευτικών, «πολλαπλό» βιβλίο και ίδρυση πρότυπων ΕΠΑΛ - Τι αλλάζει από τη νέα σχολική χρονιά

Κρήτη: Με drones οι έρευνες για την 29χρονη Γαλλίδα στα Χανιά

Ο σωματοφύλακας του Νταν Μπιλζέριαν για τον ξυλοδαρμό του στη Μύκονο: «Θα μπορούσαν να με έχουν σκοτώσει, τραγικό που τους άφησαν ελεύθερους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης