Ο Πάπας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για επίσημη επίσκεψη

Ο Πάπας στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο για επίσημη επίσκεψη

Ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου - Η πρόσκληση αφορούσε τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση

Pope
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάπας Φραγκίσκος, αποδεχόμενος την πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε απαντήσει θετικά στην πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν ένα χρόνο πριν. Τότε,  η κυρία Σακελλαροπούλου, με αφορμή την συνομιλία τους για την απόφαση της τουρκικής ηγεσίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, είχε καλέσει τον Ποντίφικα να επισκεφτεί τη χώρα μας το 2021, χρονιά εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφτεί τη χώρα μας, ευελπιστώντας -όπως είχε τονίσει- ότι οι συνθήκες λόγω πανδημίας θα επιτρέψουν την υλοποίηση του ταξιδιού. Οι πληροφορίες τώρα αναφέρουν ότι το ταξίδι είναι προ των πυλών και οργανώνεται και από τις δύο πλευρές με «φόντο» τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Σχετική ενημέρωση είχε σήμερα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, κ. Ιερώνυμος από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος μετέφερε την πρόθεση της Προέδρου της Δημοκρατίας να απευθύνει με την ιδιότητα αρχηγού κράτους την πρόσκληση στον Πάπα Φραγκίσκο για την επίσκεψη στη χώρα μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην προ έτους τηλεφωνική επικοινωνία για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας, η κυρία Σακελλαροπούλου είχε ευχαριστήσει τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για τις υποστηρικτικές του δηλώσεις ζητώντας του να ασκήσει και αυτός, από την πλευρά του, όλη του την επιρροή για να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη, προκειμένου η τουρκική ηγεσία να ανακαλέσει την απόφασή της και να επαναφέρει την Αγία Σοφία σε καθεστώς προστατευόμενου μνημείου. «Η απόφαση αυτή πληγώνει βαθιά όσους θεωρούν ότι το κορυφαίο αυτό σύμβολο της Χριστιανοσύνης ανήκει στην ανθρωπότητα και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και απομακρύνει την Τουρκία από τις αξίες του κοσμικού κράτους και τις αρχές της ανεκτικότητας και του πλουραλισμού», είχε επισημάνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσθέτοντας ότι η ενέργεια αυτή, δεν αποτελεί εσωτερικό θέμα της Τουρκίας, αλλά ευρύτερο ζήτημα που πρέπει να καταδικασθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο από τη διεθνή κοινότητα.

Στην ίδια τηλεφωνική συνομιλία, ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συμφώνησε με τις επισημάνσεις της κυρίας Σακελλαροπούλου, αναγνώρισε τα πολιτικά κίνητρα της απόφασης του κ. Ερντογάν και υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειές του, στο πλαίσιο του ρόλου του, για αναθεώρηση της απόφασης αυτής. Επίσης ο Πάπας εξήρε τις προσπάθειες της χώρας μας στην υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και ο ίδιος κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο το 2016, από κοινού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. 

Ειδήσεις σήμερα: 

Αναγνωστόπουλος: Δεν ταξίδεψα στη Σούδα, δεν γνωρίζω τον «Κρητικό» - Τι είπε για το ημερολόγιο της Καρολάιν

Δεύτερο κύμα καύσωνα: Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει σήμερα ο υδράργυρος - «Καμίνι» και η Αττική

Νέο επικουρικό ταμείο: Τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου που προωθείται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης