Ράπτη από Χανιά: Επέκταση με 30 νέες κλίνες στην Ψυχιατρική Κλινική

Ράπτη από Χανιά: Επέκταση με 30 νέες κλίνες στην Ψυχιατρική Κλινική

Ενίσχυση των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας - Τι εξήγγειλε η υφυπουργός Υγείας

zoi-rapti-564
Για επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής έκανε λόγο η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά την διάρκεια επίσκεψής της στην Π.Ε. Χανίων.

Όπως εξήγγειλε η κυρία Ράπτη, το προσεχές διάστημα επίκειται η επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και τη δημιουργία 30 νέων κλινών, 20 ανοιχτής νοσηλείας και 10 κλειστής νοσηλείας, προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. Περαιτέρω, είπε, ενισχύεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με προκήρυξη θέσης ενός μόνιμου Παιδοψυχιάτρου.

Τέλος, η υφυπουργός Υγείας τόνισε πως παράλληλα ενισχύονται η Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω της ήδη δρομολογημένης διαδικασίας πρόσληψης ειδικευομένων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας στις Ψυχιατρικές δομές της χώρας.

Ολόκληρη η δήλωση της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη:

«Το προσεχές διάστημα επίκειται η άμεση δημοπράτηση του του κληροδοτήματος «Μαλινάκη» για την επέκταση της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία αφορά νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και τη δημιουργία τριάντα (30) νέων κλινών, είκοσι (20) ανοιχτής νοσηλείας και δέκα (10) κλειστής νοσηλείας, προϋπολογισμού 3,5 εκ. ευρώ.

Επίσης, ενισχύονται οι υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας στην Π.Ε. Χανίων με προσλήψεις. Ειδικότερα, ενισχύεται το Γ.Ν. Χανίων «ο Άγιος Γεώργιος», με πρόσληψη ενός επικουρικού Ψυχιάτρου που θα ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Περαιτέρω, ενισχύεται το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με προκήρυξη θέσης ενός μόνιμου Παιδοψυχιάτρου καθώς και η Κινητή Μονάδα του με όχημα και οδηγό μέσω του τακτικού προϋπολογισμού της 7ηςΥΠΕ.

Τέλος, ενισχύονται η Ψυχιατρική Κλινική και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με νοσηλευτικό προσωπικό, μέσω της ήδη δρομολογημένης διαδικασίας πρόσληψης ειδικευομένων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας στις Ψυχιατρικές δομές της χώρας. Η σχετική νομοθετική διάταξη συμπεριλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή άμεσα».

Ειδήσεις σήμερα:

«Δήμητρα» της Λέσβου: Έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου με εγκατάλειψη;

Roland Garros, Ζβέρεφ-Τσιτσιπάς: Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Στέφανος!

«Φάρμα»: Ο Κώστας Γκρέκας μεγάλος νικητής του τελικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης