Γερμανός πρέσβης: Γιατί δεν καλέσαμε την Ελλάδα στη συνδιάσκεψη για τη Λιβύη

Γερμανός πρέσβης: Γιατί δεν καλέσαμε την Ελλάδα στη συνδιάσκεψη για τη Λιβύη

Το ζήτημα των προσκλήσεων δεν είναι «γερμανικό» αλλά άπτεται των Ηνωμένων Εθνών είπε ο γερμανός πρέσβης αναφερόμενος στην ελληνική δυσαρέσκεια που εξέφρασε δημοσίως ο Νίκος Δένδιας

germanospresvis
Στη μη πρόσκληση της Ελλάδας από τη Γερμανία στη συνδιάσκεψη για τη Λιβύη αναφέρθηκε ο Γερμανός Πρέσβης Ernst Reichel στο Regional Growth Conference, μετά και την ανοιχτή δυσαρέσκεια που εξέφρασε χτες ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί δεν προσεκλήθη η Ελλάδα, απάντησε πως στόχος της διάσκεψης είναι να παρευρεθούν μόνο χώρες που έχουν εμπλακεί στη χώρα με στρατεύματα ενώ, σημείωσε πως το ζήτημα αυτό δεν είναι «γερμανικό» αλλά άπτεται των Ηνωμένων Εθνών. Επιπλέον, συμπλήρωσε πως δεν είναι τωρινή συζήτηση αλλά η ατζέντα έχει χαραχθεί από το 2019.

Αναφερόμενος στα μεγάλα επενδυτικά πακέτα προς τις χώρες της Ε.Ε. ανέφερε πως ήταν αναγκαίο μετά την πανδημία ωστόσο, θα πρέπει σιγά σιγά οι χώρες να απεξαρτηθούν και να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο πράσινης επιχειρηματικότητας.

Τέλος, για την πορεία του ελληνικού τουρισμού, έδωσε συγχαρητήρια για την διαχείριση της πανδημίας στο πρώτο κύμα, κάτι που όπως είπε αποτύπωσε στο μυαλό των Γερμανών την Ελλάδα ως ασφαλή προορισμό.

Ειδήσεις σήμερα

Σύνοδος Κορυφής - Φον Ντερ Λάιεν: Ο κόσμος έχει κουραστεί - Μέρκελ: Να πάμε γρήγορα σε σύντομα lockdown

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα στο πλευρό της Γαλλίας - Με 7.000 «επίλεκτους στρατιώτες» απαντά ο Μακρόν στην επίθεση

Δερμιτζάκης: Σε μία εβδομάδα μπορεί να έχουμε μέχρι και 4.000 ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης