Προκλητική η Γενί Σαφάκ: «Ο Δένδιας αγνοεί τους "Τούρκους" της Θράκης»

Προκλητική η Γενί Σαφάκ: «Ο Δένδιας αγνοεί τους "Τούρκους" της Θράκης»

Επιμένει σε «τουρκική» μειονότητα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα

genisafak
Με τίτλο: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δένδιας αγνοεί τους Τούρκους: "Δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα στη χώρα μου"» η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, αναφέρεται στις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, στην στην 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», που διεξάγεται στην Πάτρα.

«Στην Ελλάδα, όπου συνεχίζεται η πολιτική διακρίσεων εναντίον των "Τούρκων", ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, αγνοώντας τους "Τούρκους" της Δυτικής Θράκης και υποστηρίζοντας πως: "Δεν υπάρχει "Τουρκική" μειονότητα στην Ελλάδα".

O ίδιος αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, μ’ εκπροσώπους της μουσουλμανικής "τουρκικής" μειονότητας, κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντάς την ως "προκλητική"» αναφέρει το δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ.

Μιλώντας στο «Regional Growth Conference», ο υπουργός Εξωτερικών σχολίασε και την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του στη Θράκη. «Πολλοί μας είπαν γιατί αφήνετε τον κ. Τσαβούσογλου να πάει στη Θράκη. Η Ελλάδα είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση. Μία ευρωπαϊκή χώρα, η οποία τηρεί το Διεθνές Δίκαιο και ναι, δεν έχει να φοβηθεί οτιδήποτε. Εμείς, δεν είμαστε χώρα η οποία θα επιβάλει απαγορεύσεις».



Ειδήσεις σήμερα: 
Αγία Βαρβάρα: Στην ίδια γειτονιά που σκότωσαν την 64χρονη είχε βρεθεί σε κάδο νεκρή η 6χρονη Στέλλα

Σε καραντίνα ο Τομ Κρουζ - Θετικά στον κορωνοϊό 14 άτομα από τα γυρίσματα του «Mission: Ιmpossible 7»

ΑΕΠ: Πτώση 2,3% στο 1ο τρίμηνο του 2021
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης