Προκλητικός Τσελίκ: Τα προβλήματα με την Ελλάδα δεν λύνονται με γαλλικά πλοία στη Μεσόγειο

Προκλητικός Τσελίκ: Τα προβλήματα με την Ελλάδα δεν λύνονται με γαλλικά πλοία στη Μεσόγειο

«Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα» είπε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας, σχολιάζοντας την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Ελλάδα

Screenshot_2021-06-03_at_9_31_04_PM
Προκλητική ρητορική χρησιμοποεί και πάλι η Άγκυρα, όσον αφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, παρά την τοποθέτηση της Αθήνας για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, κατά τη συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αθήνα.

Τα νέα πυρά από την Τουρκία προς την Ελλάδα, εξαπολύονται μέσα από δηλώσεις του εκπροσώπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ.

Ο Τσελίκ τόνισε πως «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα».

«Υπάρχουν κάποια ζητήματα σε αυτή την περίπτωση. Η Αθήνα πρέπει να καταλάβει πως η Τουρκία δεν μπόρεί να λύσει κανένα πρόβλημα, όταν της ασκείται πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλους παράγοντες. Υπάρχει μόνο μία μέθοδος, και αυτή είναι η συμφιλίωση Τουρκίας και Ελλάδας. Οι γεωγραφικές διαφορές δεν μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας» συνέχισε ο Τσελίκ.

«Όλα τα έθνη που ανακατεύονται, το κάνουν για κάποιο δικό τους σκοπό και όχι επειδή αγαπούν τόσο πολύ την Ελλάδα. Είμαστε γείτονες και όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές, βοηθάμε. Έχουμε αποδείξει τις φιλικές μας διαθέσεις στη διάρκεια του χρόνου και όλοι θα ωφεληθούν από αυτό» είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν.

«Είναι απαραίτητο να καθίσουμε στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις. Αν φτάσετε στο τραπέζι των συζητήσεων με προϋποθέσεις, τότε δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Κανένας μηχανισμός διαπραγμάτευσης μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν απορρίφθηκε από την Τουρκία» τόνισε ο Τσελίκ.

Συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου: Αυτά είναι τα 25 θέματα της «θετικής ατζέντας»

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια και του Τούρκου ομολόγου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, εγκρίθηκε κατάλογος προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας, τον οποίον είχαν επεξεργαστεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Σεντάτ Ονάλ στην Καβάλα, στις 29 Μαΐου, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο κατάλογος, όπως γίνεται γνωστό, περιλαμβάνει συνολικά 25 θέματα (15 που είχε προτείνει η ελληνική πλευρά, 8 που είχε προτείνει η τουρκική, η αμοιβαία αναγνώριση των εθνικών πιστοποιητικών κατά του COVID-19, καθώς και θέματα που άπτονται περιβαλλοντικής συνεργασίας, τα οποία τέθηκαν για πρώτη φορά προς συζήτηση κατά τη συνάντηση των αρμοδίων υφυπουργών στην Καβάλα).

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι οι εξής: Οικονομική – επιχειρηματική συνεργασία (7 θεματικές), Μεταφορές – τηλεπικοινωνίες (7 θεματικές), Τεχνολογία (2 θεματικές), Ενέργεια (1 θεματική), Τουρισμός (1 θεματική), Ναυτιλία (3 θεματική), Εκπαίδευση (1 θεματική), Κοινωνική Ασφάλιση (1 θεματική), Υγεία (1 θεματική) και Περιβάλλον (1 θεματική).

Ειδήσεις σήμερα 

Ληστεία στο πάρκο Ριζάρη: «Ηταν 16- 20 ετών, με χτυπούσαν και παρίσταναν ότι ήμασταν παρέα που τσακωνόταν», λέει ο φοιτητής 

Παραμυθένια πρόταση γάμου στην πρώην σύζυγο του Ατζούν μία ημέρα μετά τα γενέθλιά του - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες 

Μεγάλη φωτιά σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης - Δείτε βίντεο 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης