Δείτε φωτογραφίες: Έφτασε στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου

Δείτε φωτογραφίες: Έφτασε στην Αθήνα ο Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έφτασε το απόγευμα της Κυριακής στην Αθήνα και κατευθύνθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο

tsabousoglou_-_athina_1
Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αύριο Δευτέρα πρόκειται να έχει συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Ο Τσαβούσογλου έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η συνοδεία του τον οδήγησε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
tsabousoglou_-_athina_1
tsabousoglou_-_athina

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος ΥΠΕΞ το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε πρώτα την Αλεξανδρούπολη και μετά τη Ροδόπη. Μάλιστα η επίσκεψή του στη Θράκη χαρακτηρίστηκε ως «ιδιωτική». Παράλληλα όταν προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη δεν παρέλειψε να προκαλέσει μέσω των social media. «Στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της 'Τουρκικής Μειονότητας' στην Δυτική Θράκη και να συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 
Στη συνέχεια μετέβη στη Ροδόπη όπου  είχε επαφές με τον πρόξενο Μουράτ Ομέρογλου και με τους ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερήφ και Αχμέτ Μετέ. Οι ψευτομουφτήδες αποτελούν την προμετωπίδα των τουρκικών επιδιώξεων και σχεδιασμών στη Θράκη και οι κύριοι εκφραστές της πολιτικής της Άγκυρας μαζί με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής.

Μετά τις επαφές του στο τουρκικό προξενείο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρέθηκε στο μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο της Κομοτηνής, όπου συνομίλησε με προσωπικό και μαθητές, θέτοντας θέμα αμοιβαίας παρουσίας Τούρκων καθηγητών στην Ελλάδα και Ελλήνων στην Τουρκία.

«Επισκεφθήκαμε το Γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ, ένα από τα δύο Τουρκικά μειονοτικά γυμνάσια. Είναι σημαντικό για τα παιδιά μας να λαμβάνουν εκπαίδευση υπό τις καλύτερες συνθήκες στη μητρική τους γλώσσα σε όλες τις ηλικίες. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την επίλυση προβλημάτων τους» έγραψε στο πρσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.
Λίγο πριν την αναχώρησή του επισκέφθηκε τον τάφου του Αχμέτ Σαδίκ ο οποίος ήταν βουλευτής Κομοτηνής. 

Ειδήσεις σήμερα

Ο Τσαβούσογλου στη Θράκη: Μετά την «τουρκική μειονότητα» είδε και «τουρκικά Γυμνάσια»

Πυροβολισμοί έξω από κλαμπ στη Φλόριντα - Δυο νεκροί

Καιρός - Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Βροχές, καταιγίδες, μέχρι και χαλάζι την Δευτέρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης